André Thewessen gokt op top 20 in Tunisia Desert Challenge 2022

2022 Dakar Andre Thewessen ATS images © Rallymaniacs

André Thewessen wil ervaring uit de afgelopen maanden komende week in de Tunisia Desert Challenge 2022 gebruiken om te presteren.

Voor de tweede editie van de TDC is het startveld flink groter én sterker, maar Thewessen kijkt met vertrouwen uit naar de wedstrijd. “Het veld is veel sterker dan de vorige keer, maar ik denk dat wij zelf ook sterker zijn dan de vorige editie”, zegt hij. “Onze aanpak is ook iets anders, maar daarin speelt ervaring ook een rol. De vorige keer hier hebben we veel geleerd, in de Dakar hebben we ontzettend veel geleerd. Ik heb nu met Eugene Kesselaar een andere navigator naast me, die heeft ook in Tunesië heel veel ervaring. Ik denk dat ik van hem nog veel kan leren, de sfeer is goed tussen ons en dat hopen we natuurlijk zo te houden tijdens de wedstrijd.”

2022 Dakar Andre Thewessen ATS images © Rallymaniacs Tunisia Desert Challenge

Thewessen durft door zijn deelname in de Dakar Rally nu ook een doel te stellen. Bovendien heeft hij de hulp van snelle service, mocht dat nodig zijn. Thewessen kan op die manier ook iets minder op reserve rijden. “We hopen ergens tussen de tiende en twintigste plek te eindigen, zeker ook omdat we veel technische ervaring opgedaan hebben. In de Dakar hadden we bijna alles in onderdelen mee, dat gaan we nu niet doen. We hebben wel ervaren dat we sommige dingen wel mee moeten nemen die we voorheen niet bij hadden.”

Het bedwingen van de duinen gaat in de Tunisia Desert Challenge een belangrijke opdracht worden, zo heeft organisator Gert Duson laten weten. Dat is spek naar de bek van Thewessen, die er erg naar uitkijkt. “Duinen heb ik altijd leuk gevonden, maar Tunesië staat bekend om hele lastige duinen. We moeten rustig beginnen, geconcentreerd rijden en weer ritme opbouwen. Ik wil de focus houden, de duinen zijn hoog met hele kleine afdalingen waarna het volgende duin alweer wacht. Het was in de Dakar heel anders, dus dat wordt weer even wennen.”

De TDC gaat vrijdag van start met een proloog van 60 kilometer. De rally duurt tot en met vrijdag 29 april.

2022 Dakar Andre Thewessen ATS images © Rallymaniacs Tunisia Desert Challenge

images © Rallymaniacs