2021 DTM-veld met 19 chauffeurs en vijf merken

2021 DTM

Op de voorlopige deelnemerslijst van de DTM 2021 staan ​​19 coureurs uit elf landen met een gedistingeerde mix van coureurs met Formule 1-ervaring, voormalige DTM-kampioenen, doorgewinterde GT3-azen en aanstormende jongeren. Vijf verschillende merken, van Audi en BMW via teruggekeerde Mercedes tot nieuwkomers Ferrari en McLaren, worden vertegenwoordigd door elf raceteams. Er zijn nog twee maanden te gaan tot het 35e seizoen van de DTM van start gaat met de eerste van acht raceweekends in Monza in Italië (18-20 juni).

Alex Albon (THA), Timo Glock (GER) en Christian Klien (AUT) racen in DTM met Formule 1-ervaring. Terwijl de Duitse publiekslieveling Glock aan alle races zal deelnemen, heeft Albon ook dienst als test- en vervangende coureur voor Red Bull Racing en zal hij in geselecteerde DTM-races afwisselen met Nick Cassidy (NZL) in de Ferrari. Net als Albon, die tijdens zijn Formule 3-dagen al in Duitsland reed, is Cassidy geen onbekende in DTM. In november 2019 won hij de SUPER GT x DTM Dream Race op Fuji in Japan. Ex-Grand Prix-coureur Klien zal in drie rondes racen met de McLaren 720S. Twee jonge coureurs met Formule 2-ervaring voegen zich bij het DTM-veld: de pas 19-jarige toptalent Liam Lawson, de winnaar van de recente Formule 2-seizoensopener in Bahrein, en de 23-jarige Arjun Maini uit India.

Hockenheim, Germany: DTM Test Hockenheimring,

Niet minder dan vijf DTM-titels zijn opgenomen in het voorlopige rijdersveld: zowel Marco Wittmann (GER) als terugkeerder Gary Paffett (GBR) zijn tweevoudig kampioen, Mike Rockenfeller (GER) heeft één titel op zijn naam staan. Bij hen voegen de regerend nummer twee Nico Müller (SUI) en de DTM-racewinnaars Lucas Auer (AUT), Daniel Juncadella (ESP) en Sheldon van der Linde (RSA) zich bij hen. Aan de andere kant zijn er veel ervaren en succesvolle GT3-sterren zoals Kelvin van der Linde (RSA), Maximilian Götz (GER), Vincent Abril (MON) en Philip Ellis (SUI). Met Sophia Flörsch (GER) staat er voor het eerst sinds 2012 ook weer een vrouwelijke coureur op de grid.

Minstens vijf internationale premium automerken die strijden om het kampioenschap in de DTM 2021

De hoge mate van internationaliteit met elf landen in het veld weerspiegelt ook de wereldwijde reputatie van de DTM. “Nu al, twee maanden voorafgaand aan de seizoensopener, is bevestigd dat DTM live zal worden uitgezonden in meer dan 50 landen. Dat is enorm. Bovendien hebben we een langdurige en sterke partner met SAT.1 voor de Duitstalige regio. Door middel van streamingdiensten zoals ons eigen online platform DTM Grid, is DTM op elke smartphone overal ter wereld te volgen ”, wijst Benedikt Böhme, directeur van ITR GmbH, verantwoordelijk voor de organisatie en marketing van de serie, op het grote bereik van de DTM .

DTM, 1. Test Hockenheimring 2021 – Foto: Gruppe C Photography

Terwijl Audi en BMW de laatste tijd alleen in DTM zaten, maakt Mercedes-AMG nu zijn comeback op de grid als een langdurige deelnemer. Als nieuwe uitdagers komen Ferrari uit Italië en McLaren uit het VK binnen. Als gevolg hiervan krijgt de DTM een indrukwekkende merkvariatie uit zijn vroegere tijd terug, samen met verschillende concepten met voor- en middenmotoren met acht- en tiencilindermotoren, atmosferische en turbomotoren.

De eerste officiële testdagen van vorige week in Hockenheim gaven een veelbelovende kijk op het seizoen 2021. “De enorme verwachting van de coureurs om eindelijk achter het stuur te kruipen, was op beide dagen merkbaar. Gedurende meer dan 2.300 ronden voerden de coureurs een spannende strijd voor hun tijd. Dat was een sterke eerste ontmoeting. We kunnen ons schrap zetten voor fel betwiste races ”, zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de ITR-organisatie. Teams en coureurs zullen van 4 tot 6 mei weer samenkomen voor een nieuwe officiële DTM-test op DEKRA Lausitzring.

Provisional entry list 2021 DTM (as of 16 April 2021)