27 deelnemers aan de start van de Clio Cup Europe op het Autodromo Internazionale Monza

2021 Clio Cup Anniversary

Zevenentwintig deelnemers trekken dit weekend naar het Autodromo Internazionale Monza voor de tweede Clio Cup Europe-meeting van het seizoen. Meer dan 20 coureurs zullen hun 2021-campagnes beginnen in wat naar verwachting dit jaar een uitzonderlijke eerste strijd zal worden tussen de Italiaanse en Franse sterren van de categorie.


Vier weken na de opening van de Clio Cup Europe in Nogaro, verschuift de focus nu naar de “Temple of Speed” voor de tweede stop op de 15-rondenkalender. Het Italiaanse Clio Cup-veld zal het podium betreden tegen enkele van de beste Franse specialisten die hen zullen uitdagen op hun thuiscircuit en het iconische Monza-circuit.

26 BAJO Alvaro (ESP), CHEFO SPORT, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action during the 1st round of the Clio Cup Europe 2021, from April 3 to 5, 2021 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France, France – Photo Florent Gooden / DPPI

Meesters op eigen bodem?

Voor de eerste ronde van Groep A * zal het deelnemersveld een mix zijn van kwaliteit en kwantiteit met veel Italiaanse hoogtepunten, waaronder Simone Di Luca (Faro Racing) en Massimiliano Danetti (PMA Motorsport), die respectievelijk de Clio Cup Italia wonnen in 2018 en 2020.

Federico Scionti (Scuderia Costa Ovest), die derde eindigde in het Italiaanse Sport-Prototype kampioenschap 2020, zal ook zijn ervaring aan tafel brengen, evenals Gabriele Torelli (Faro Racing) en Paolo Maria Silvestrini (Progetto E20 Motorsport). Ze zullen echter allemaal de subtiliteiten van de Clio Cup van de vijfde generatie moeten ontdekken, net als journalisten Lorenzo Baroni en Gianluca Sepe in de Press League.

Nogaro-racewinnaars Nicolas Milan (Milan Compétition) en David Pouget (GPA Racing) komen naar Italië bovenop het algemeen klassement van de Clio Cup Europa en hopen hun nieuwe rivalen waardevolle punten voor de Europese titel te ontzeggen.

50 MILAN Nicolas (FRA), MILAN COMPETITION, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action during the 1st round of the Clio Cup Europe 2021, from April 3 to 5, 2021 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France, France – Photo Florent Gooden / DPPI

Hoewel de tienvoudig Clio Cup-kampioen en de 2019 Clio Cup Spanje-titelwinnaar ervoor hebben gekozen om niet deel te nemen aan groep A, zal hun missie ondanks hun indrukwekkende trackrecords verre van eenvoudig zijn: Nicolas Milan heeft nog nooit in Monza gereden, en dat is het ook geweest. enkele jaren sinds de laatste keer dat David Pouget deelnam in de regio Lombardije!

Na twee algemene podiumresultaten en twee overwinningen in de Challengers Cup in Nogaro, zal Kevin Jimenez (GPA Racing) zich ook richten op de Clio Cup Europe, in tegenstelling tot Marc Guillot (Milan Competition), Anthony Jurado (Milan Competition) en Mickaël Carrée (T2CM). , die zal strijden om punten in zowel de Clio Cup Europe als Groep A.

In de Challengers Cup belooft de strijd intens te worden tussen Kevin Jimenez, Mickaël Carrée en de terugkerende 2004 Clio Cup Italia-kampioen Giuseppe Cirò (Progetto E20 Motorsport). De winnaars van de categorie Clio Cup Italia Gentlemen in 2017 en 2018, Daniele Pasquali (Caal Racing) en Fabrizio Ongaretto (PMA Motorsport), zullen ook de moeite waard zijn om in de gaten te houden, evenals Ercole Cipolla (Faro Racing), die vorig jaar een aantal sterke prestaties neerzette.

Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport), de beste junior in de Clio Cup Italia 2011, keert terug naar de categorie met verhoogde ambities, net als rallyrijder Simone Moriconi (Scuderia Costa Ovest) en ervaren circuitcoureur Alessio Alcidi (Caal Racing).

Filippo Berto (Oregon Team), die in 2020 tweede werd in de KZ2-categorie in de Andrea Margutti Trophy, maakt zijn autosportdebuut in de categorie. Dit weekend zal ook Giacomo Jelmini (PMA Motorsport) op de baan komen en hij zal zeker deskundig advies krijgen van zijn zoon Felice, die de titel won in 2019!

De Gentlemen Cup belooft ook fel omstreden te worden met een ongekende ontmoeting tussen verschillende bekende veteranen van de feederserie van Renault. Runner-up in de categorie Italiaanse heren 2019, “Due” zal proberen te profiteren van zijn uitgebreide ervaring, net als zijn teamgenoot Quinto Stefana (Oregon Team). Alessandro Sebasti Scalera (Milan Compétition), die tien jaar na de laatste deelname aan de Clio Cup terugkeert, en de Fransen Denis Bernardi (GPA Racing) en Jean-Marc Thévenot (Milan Compétition), die in 1995 derde eindigde in Clio Cup Frankrijk, vervolledigen de categorie van invoerlijst.

Beide races worden live uitgezonden op de Renault Sport Series Facebook-pagina en het Renault Sport YouTube-kanaal.

Entrylist

Overzicht/kalender

Friday 30 April
9h40-10h10 : Free practice 1
13h55-14h25 : Free practice 2

Saturday 1 May
8h30-8h50 : Qualifying 1
14h35-15h15 : Race 1 (25 minutes + 1 lap)

Sunday 2 May
8h30-8h50 : Qualifying 2
14h35-15h15 : Race 2 (25 minutes + 1 lap)

Clio Cup Europe – 2021 calendar*
2-5 April : Nogaro – Group B / FFSA GT
30 April-2 May : Monza – Group A / ACI Racing Weekend
7-9 May : Magny-Cours – Groups B & D / GT World Challenge
14-16 May : Hockenheim – Groups B & C / GT2 Series
4-6 June : Misano – Group A / ACI Racing Weekend
25-27 June : Motorland Aragón – Group D / RFEDA Racing Weekend
9-11 July : Hungaroring – Groups A & C / GT Open
23-25 July : Imola – Group A / ACI Racing Weekend
28-31 July : Spa-Francorchamps – Group C / 24 Heures de Spa
27-29 August** : Lédenon – Groups B & D / FFSA GT
10-12 September : Red Bull Ring – Groups A & C / GT Open
17-19 September : Valencia – Group D / RFEDA Racing Weekend
1-3 October : Le Castellet – Group B / FFSA GT
29-31 October : Monza – Groups A & C / ACI Racing Weekend
12-14 November : Barcelona – Groups B & D / RFEDA Racing Weekend
**To be confirmed