Aanvullende tests voor ambitieuze doelen: Mercedes-AMG Team HRT-tests op de Nürburgring

2021 DTM

Op de Nürburgring op woensdag zette Haupt Racing Team de voorbereiding op zijn debuut in de DTM voort tijdens de seizoensopener op Monza, 18-20 juni. Met de extra test in de Eifel moeten de uitgebreide plannen van teameigenaar Hubert Haupt nog wat meer werkelijkheid worden. “Het is ons doel om zo snel mogelijk een plaats te veroveren tussen de topteams”, zegt de ondernemer uit München in het uitgebreide interview met het DTM.com webportaal.

Mercedes-AMG Team HRT met DTM-terugkeerder Maximilian Götz (GER) en Monegasque Vincent Abril trokken al de aandacht door op indrukwekkende wijze de timing te overtreffen tijdens de officiële DTM-testdagen op Hockenheim en Lausitzring. “Als teameigenaar kijk ik echter niet alleen naar het eerste seizoen, ik denk ook aan de lange termijn”, zegt Hubert Haupt, die zijn team pas in juni 2020 oprichtte. Op het hoofdkantoor op de Nürburgring, een staats- in de nabije toekomst zal een van de modernste Race Base worden gebouwd. “In de komende jaren moet HRT het benchmarkteam worden in de internationale GT-races en zal het een nog breder bereik bestrijken als autosportonderneming.” DTM speelt daarbij een centrale rol: “Voor mij staat DTM vooral voor professionaliteit. De nauwe concurrentie tussen de teams en de coureurs, het compacte raceformaat, de enorme betrokkenheid van de fabrikanten, de succesvolle geschiedenis, de internationale populariteit: DTM combineert deze aspecten als bijna geen andere series in de autosport. ”

Hubert Haupt schrijft ondertussen al aan zijn derde hoofdstuk in de al lang bestaande raceserie: 30 jaar geleden, in 1991 en 1992, kwam hij in DTM als jonge fabrieksrijder bij Audi. 20 jaar geleden reed hij met Opel in het DTM-seizoen van 2001. En nu, in 2021, keert hij in de eerste plaats terug naar DTM met zijn eigen Haupt Racing Team als teameigenaar. In de eerste plaats omdat Hubert Haupt, die bijzonder succesvol blijft als coureur in endurance-evenementen, ook een DTM-uitje voor ogen heeft als coureur. “Er wordt een persoonlijke gaststart gepland”, bevestigt hij in het interview met DTM.com.