Alex Albon niet naar finale van DTM 2021

2021 DTM Assen TT Circuit Alex Albon

Red Bull AlphaTauri AF Corse zal dit weekend de laatste twee races van het huidige DTM-seizoen ingaan op de Norisring in Duitsland met een andere line-up van coureurs. Nick Cassidy vervangt Alex Albon (THA) aan het stuur van de Ferrari 488 GT3 Evo 2020 in de kleuren van Red Bull’s premium modemerk AlphaTauri.

Albon zal in plaats daarvan de Formule 1 Grand Prix in Turkije bijwonen als reserve- en testrijder voor Red Bull Racing Honda.Een schema-clash voor Albon was vanaf het begin van het seizoen 2021 mogelijk, met Cassidy aan het begin van het seizoen als alternatieve coureur. Na een succesvol seizoen waarin hij met 130 punten in de top vijf van het klassement staat met één overwinning en vier podiumplaatsen op zijn naam, had Albon tot nu toe enige verstoring kunnen voorkomen. Door schemawijzigingen voor zowel F1 als DTM is dit echter niet langer het geval.

Cassidy voegt zich bij DTM na een succesvol rookieseizoen in het FIA Formula E Wereldkampioenschap, waar hij twee podiumplaatsen en twee polepositions behaalde. Hij won eerder races en titels in Japan in de Japanse Formule 3, Super GT en Super Formula.

Dit weekend sluit Cassidy aan bij de Nieuw-Zeelandse landgenoot Liam Lawson, die momenteel 14 punten aan de leiding staat in het rijdersklassement, terwijl Red Bull AlphaTauri AF Corse een voorsprong van 68 punten in het teamskampioenschap heeft tot in de seizoensfinale.

Dr Helmut Marko, Red Bull Motorsport Consultant, zei: “Het was een realiteit aan het begin van het seizoen dat de rijtaken van de Red Bull AlphaTauri AF Corse-auto zouden worden gedeeld door Alex en Nick, dit was omdat we niet konden voorspellen hoe de veranderingen in beide racekalenders (F1 en DTM) onze coureursopstelling zouden beïnvloeden. Het is jammer dat zowel de Istanbul (F1) als de Norisring (DTM) races tijdens het seizoen werden gewijzigd om een ​​conflict te creëren in de beschikbaarheid van Alex voor de laatste race van het DTM-seizoen. Het was geen lichtvaardige beslissing gezien de toewijding die Alex dit seizoen aan de DTM heeft getoond, maar de taken van Alex in Istanbul zullen noodzakelijk zijn. We weten dat Nick heeft gewacht op zijn kans om met de Ferrari te racen en, belangrijker nog, Red Bull AlphaTauri AF Corse en Liam te assisteren om te proberen dit weekend zowel de teams- als de coureurskampioenschappen op de Norisring te winnen.”

“Ik ben erg enthousiast om bij het team te komen. Het was geweldig om Liam en Alex dit seizoen te volgen, ze hebben tot nu toe fantastisch werk geleverd. Ik kijk nu al uit naar Norisring. Ik hou echt van het circuit, ik heb er eerder in de Formule 3 geracet. Ik heb het gevoel dat ik een rookie ben met DTM, maar het zou best spannend moeten zijn en ik hoop dat ik het team dit seizoen kan helpen het teamkampioenschap veilig te stellen. ” Aldus Nick Cassidy.