Ben Green is de halftime kampioen van de DTM Trophy na zege in Spielberg

2021 DTM Trophy Spielberg

Ben Green is de halftime kampioen van de DTM Trophy. In de zevende van de 14 races van dit seizoen heroverde de Brit de leiding in het rijdersklassement.

Met de FK Performance Motorsport BMW behaalde Green zijn derde overwinning van het seizoen in de zaterdagrace op de Red Bull Ring in Spielberg in Oostenrijk. Dat stelde Green in staat zijn landgenoot William Tregurtha van de leiding in het rijdersklassement omver te werpen. Na twee penalty’s zakte de Mercedes-AMG-coureur van het CV Performance Group-team terug naar de 21e plaats zonder punten te scoren.

2021 DTM Trophy Spielberg

Als eerste over de finish kwam Aston Martin-coureur Mike David Ortmann (PROsport Racing) na een dominante prestatie. Echter, een tijdstraf van vijf seconden voor meerdere overtredingen van de baanlimieten deed hem terugvallen naar de vierde plaats. Als gevolg daarvan stapten Greens teamgenoot Yann Zimmer uit Zwitserland en mede-BMW-coureur Theo Oeverhaus met de Walkenhorst Motorsport-inzending ook op het podium. Als resultaat was er een schone streep van de top drie voor BMW in de DTM Trophy. De snelste vrouwelijke coureur in het veld was Laura Kraihamer met de True Racing by Reiter Engineering KTM. Ze werd geklasseerd op de 14e plaats.

Mooie duels achter hint Ortmann en Green

Bij de start kreeg Mike David Ortmann de betere van zijn teamgenoot Tim Heinemann en reed hij vervolgens weg van zijn rivalen, die in het begin van de race in spannende duels verwikkeld waren. Titelverdediger Heinemann moest aanvankelijk zijn positie verdedigen tegen Green, Tregurtha en de Zwitserse Audi-coureur Lucas Mauron (Heide-Motorsport). In ronde drie vond Green een weg voorbij en klom op naar de tweede plaats. Hij sloot toen al snel het gat naar raceleider Ortmann, maar het was niet genoeg om een ​​uitdaging aan te gaan.

Heinemann verloor daarna ook na enkele mooie wiel-aan-wiel duels met Zimmer, Oeverhaus en Tregurtha en kwam slechts op de zesde plaats terecht. Het was ondertussen BMW-coureur Theo Oeverhaus die de zet van de race maakte: de Duitser profiteerde van een duel tussen Heinemann en Tregurtha en haalde beide coureurs halverwege in één beweging in. Even later zette Tregurtha in de laatste bocht een aanval in tegen Oeverhaus, maar dat ging mis en beiden moesten de vluchtweg nemen. Tregurtha kreeg voor deze manoeuvre een drive-through penalty.

Daarna zijn er posities ingenomen. Echter, vijf seconden tijdstraffen tegen het Aston Martin-duo Ortmann en Heinemann verwisselden de volgorde vooraan opnieuw. Uiteindelijk werd het duo geklasseerd op de vierde en zesde plaats. Samen werd Moritz Löhner, teamgenoot van Green’s en Zimmer’s, als vijfde geklasseerd.

Zondag om 15.10 uur gaat de tweede DTM Trophy-race op de Red Bull Ring van start. De race wordt live uitgezonden op het streamingportaal DTM Grid (grid.dtm.com). Betaaltelevisiezender SPORT1+ zendt de race vanaf 17.00 uur opnieuw uit.