British Brawl in DTM Trophy: na Ben Green op zaterdag wint William Tregurtha op zondag

2021 DTM Trophy Spielberg

De strijd om de DTM Trophy-titel 2021 verandert steeds meer in een duel tussen twee Britten: in de zondagse race op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk, scoorde Mercedes-AMG-coureur William Tregurtha van het CV Performance Group-team zijn tweede overwinning van het seizoen.

Als gevolg hiervan verminderde Tregurtha de marge van puntenleider Ben Green met nog eens tien punten. De BMW-coureur pakte de geblokte vlag op de derde plaats en keert vanuit Oostenrijk naar huis met een voorsprong van tien punten in het rijdersklassement. De tweede plaats in de race ging naar Michael Schrey (BMW, Hofor Racing by Bon Motorsport).

DTM Trophy Spielberg

Tregurtha startte de race alleen vanaf de eerste rij nadat de snelste coureur uit de kwalificatie, Aston Martin-coureur Mike David Ortmann (PROsport Racing), niet aan de race deelnam. Direct aan het begin haalde Green’s mede-BMW-coureur Philipp Stahlschmidt (Hofor Racing by Bonk Motorsport) Tregurtha in, nadat Green dankzij een raketstart de leiding had genomen.

BMW vecht achter winnaar Tregurtha

De voorsprong van Stahlschmidt duurde echter niet lang. In de derde ronde van wat een race van 20 ronden bleek te zijn, deed Tregurtha de beslissende inhaalactie. Een paar bochten later ging Stahlschmidts teamgenoot Michael Schrey voorbij en pakte de tweede plaats. Daarna reden Tregurtha en Schrey onbetwist de eerste en tweede plaats naar huis, gescheiden door een stevig gat van zes seconden.

Stahlschmidt daarentegen zag rivalen van achteren opkomen. In de eerste helft van de race kwam hij met de FK Performance Motorsport BMW en Ben Green onder toenemende druk te staan ​​van de Zwitser Yann Zimmer. In de elfde ronde van de race kwamen Stahlschmidt en Zimmer met elkaar in botsing na een inhaalpoging. De ophanging van de Zwitsers BMW brak waardoor de race van Zimmer voortijdig eindigde.

DTM Trophy Spielberg

Stahlschmidt eindigde de race nog steeds op de vierde plaats achter Green en voor teamgenoot Christopher Rink. De best geplaatste vrouw in het veld, lokale held Laura Kraihamer, eindigde op de elfde plaats met de True Racing by Reiter Engineering KTM, waarmee ze haar eerste twee punten van het seizoen scoorde.

Het DTM Trophy-seizoen 2021 gaat over veertien dagen verder. Dan is de vijfde ronde op het TT Circuit in Assen in Nederland.