Broederstrijd in de DTM 2021 tussen Kelvin en Sheldon van der Linde

2021 DTM

De strijd van een nieuwe broers maakt de actie nog spannender: de twee Zuid-Afrikanen Kelvin en Sheldon van der Linde strijden voor het eerst tegen elkaar in DTM en dat doen ze met verschillende merken. Zoals het team vandaag heeft aangekondigd, zal Sheldon van der Linde (21) racen voor BMW-team ROWE Racing in de DTM van dit jaar, terwijl Kelvin van der Linde, zijn senior met bijna drie jaar, dit zal doen met Audi-outfit ABT Sportsline.

Kelvin begint het seizoen als DTM-rookie, terwijl het voor Sheldon al zijn derde seizoen wordt. Hij is de jongste DTM-coureur ooit die een pole position claimde en vorig jaar zijn eerste overwinning behaalde in de reeks op Assen, Nederland.

“Voor ons beiden is het doel om de beste coureur van onze respectievelijke merken te worden, dus Audi voor mij en BMW voor Sheldon”, zegt Kelvin op het webportaal DTM.com. Afhankelijk van het circuit beschouwt zijn broer Sheldon de verschillende eigenschappen van de GT3-raceauto’s als bepalend voor de kans op succes. “Het zal zo zijn dat er in ieder geval één van ons op zoveel mogelijk sporen vooraan staat.” Terwijl de twee broers op een eerlijke manier met elkaar op het circuit willen racen, brengen ze het grootste deel van de tijd samen door. Afkomstig uit een succesvolle Zuid-Afrikaanse motorsportdynastie, deelden de twee al enkele jaren een appartement in Kempten in de regio Allgäu in het zuiden van Duitsland en hebben ze zich opgewerkt van junior raceseries tot DTM.

Kelvin en Sheldon van der Linde zijn de eerste broers sinds Gerd en Jürgen Ruch, die begin jaren negentig met Ford Mustangs in de DTM racen. Er waren ook rivaliserende broerparen in de vroege DTM-dagen in de jaren tachtig, zoals de tweelingbroers Heinz-Otto en Jürgen Fritzsche met Opel. De beroemdste broer die in de DTM racete, waren Michael en Ralf Schumacher, hoewel ze eigenlijk nooit tegen elkaar racet. Michael reed af en toe in 1990 en 1991, terwijl Ralf van 2008 tot 2012 een vaste DTM-coureur was. De familie Winkelhock had zelfs drie broers die in DTM racen, zij het Manfred pas in 1984, terwijl Thomas van 1990 tot 1992 reed en Joachim van 1986 tot 1992 en van 2000 tot 2003.