David Pouget neemt leiding in Clio Cup Europe 2021

2021 15 POUGET David (FRA) GPA Racing, RENAULT CLIO CUP EUROPE

Met zijn derde overwinning van het seizoen, een Misano, herovert David Pouget (GPA Racing) de leiding van de Clio Cup Europe door te winnen voor Marc Guillot (Milan Compétition) en Challenger Kévin Jimenez (GPA Racing). Zijn rivaal Nicolas Milan (Milan Compétition) eindigde zaterdag als vierde terwijl de Italiaan Alessandro Sebasti Scalera (Milan Compétition) de winnaarslijst completeert met zijn overwinning in de Gentlemen Drivers Cup.


David Pouget, die al de snelste was in de collectieve tests van vrijdag, hield het momentum vast met zijn derde poleposition van het seizoen, met een voorsprong van meer dan 0,6s op Marc Guillot, Nicolas Milan en Kévin Jimenez.

Bij de start hield David Pouget de leiding vast, maar de actie nam toe in de tweede ronde. Federico Scionto (Scuderia Costa Ovest) en Fabrizio Ongaretto (PMA Motorsport) maakten eerst een ritje in dezelfde grindbak, daarna spinde “Due” (Oregon Team) en kon Ercole Cipolla (Faro Racing) niet meer omheen. Het contact tussen de twee leidde tot de tussenkomst van de safety car.

POUGET David (FRA) GPA Racing, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait GUILLOT Marc (FRA), Milan competition, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait JIMENEZ Kevin (FRA), GPA RACING, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait podium ambiance 1 during the 5th round of the Clio Cup Europe 2021, from June 04 to 06, 2021 on the Misano World Circuit Marco Simoncelli, in Misano, Italy – Photo Grégory Lenormand / DPPI

David Pouget controleerde de herstart om het gat naar Marc Guillot te vergroten, terwijl de spanning tussen Nicolas Milan, Kévin Jimenez en Gabriele Torelli (Faro Racing) toenam. Het trio verwikkelde zich in een fascinerende strijd, waarbij Nicolas Milan achter zijn twee rivalen gleed. Ondertussen degradeerden Filippo Berto (Oregon Team) en Alessandro Sebasti Scalera Alessio Alcidi (CAAL Racing) naar de tiende plaats terwijl ook Yeraly Ospanov (Milan Competition), Paolo Felisa (PMA Motorsport) en Fabrizio Ongaretto in een felle strijd verwikkeld waren.

Comfortabel aan de leiding won David Pouget met een marge van bijna vijf seconden op Marc Guillot en Kévin Jimenez. In de laatste ronde pakte Nicolas Milan de vierde plaats van Gabrielle Torelli terwijl Anthony Jurado toekeek. Respectievelijk zevende en achtste, Giuseppe Cirò (Progetto E20 Motorsport) en Filippo Berto completeerden het podium in de Challengers Cup en versloegen Gentleman Alessandro Sebasti Scalera. Alesso Alcidi rondde de top tien af ​​door de terugkeer van Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport) af te weren, die achteraan startte omdat zijn Clio Cup aan het einde van de kwalificatie niet voldeed aan de minimumgewichtsvoorschriften.

Met de overwinning herneemt David Pouget de leiding in het algemeen klassement van de Clio Cup Europa van Nicolas Milan, terwijl Marc Guillot derde blijft. Kévin Jimenez verlengt zijn voorsprong in de Challengers Cup met zijn zesde succes in de categorie. “Horn” werd vandaag tweede bij de heren en volgt Laurent Dziadus nu met slechts vier punten.

Van de coureurs in Groep A was Marc Guillot de snelste in de kwalificatie, voor Lorenzo Nicoli, maar de diskwalificatie van de Italiaan bracht Gabriele Torelli en Anthony Jurado één startplaats omhoog. Na een race boordevol actie kwam het trio in dezelfde volgorde over de finish. Achter hen was het Giuseppe Cirò die de hoogste eer pakte bij de Challengers, voor Filippo Berto en Alessio Alcidi.

Dankzij zijn podiumplaats behoudt Anthony Jurado de leiding in Groep A met een voorsprong van drie punten op Gabriele Torelli, terwijl Marc Guillot zijn landgenoot met zes punten achterstand heeft. Tegelijkertijd profiteerde Filippo Berto van het ongeluk van Lorenzo Nicoli om een ​​voorsprong van één punt te nemen in de Challengers Cup, terwijl Giuseppe Cirò met zijn overwinning naar de derde plaats opklimt.

Alessio Sebasti Scalera werd vanmorgen tijdens de kwalificatie verslagen door Diego Cassarà (Faro Racing) in de categorie Heren, maar hij antwoordde door in de tweede ronde de leiding te nemen en ging vervolgens voor de overwinning voor zijn naaste rivaal Quinto Stefana (Oregon Team) en Gennaro Garofano (Garofano FG Motorsport).

De Clio Cup Europe gaat verder met de tweede race van het weekend in Misano om 16.30 uur.