David Pouget winnaar op nat circuit van Monza in Clio Cup Europe

2021 Clio Cup Europe at the Autodromo Nazionale Monza David Pouget

David Pouget (GPA Racing) kreeg de overhand in race één van de Clio Cup Europe op het Autodromo Nazionale Monza. De nieuwe leider van het algemeen klassement startte als derde en won op een natte baan voor Anthony Jurado (Milan Compétition) en Nicolas Milan (Milan Compétition).

De Italiaan Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport) kwam als derde over de finish, maar viel na een penalty terug naar de vierde plaats. Hij won nog steeds op eigen bodem in de Challengers Cup, net als Alessandro Sebasti Scalera (Milan Competition) in de Gentlemen Cup. Giuseppe Cirò (Progetto E20 Motorsport) en Nicolas Milan (Milan Compétition), die vrijdag in gemengde omstandigheden werden betwist, zetten elk de beste tijd neer in een collectieve testsessie voordat de coureurs een droog circuit hadden voor de kwalificatie.

POUGET during the 2nd round of the Clio Cup Europe 2021, from April 30 to May 2, 2021 on the Autodromo Nazionale di Monza, Italy – Photo Grégory Lenormand / DPPI

In Monza’s traditionele slipstream-tactiek dacht Federico Scionti (Scuderia Costa Ovest) dat hij genoeg had gedaan, maar Kévin Jimenez (GPA Racing) pakte de pole-position weg toen de sessie ten einde liep. Mickaël Carrée (T2CM) en David Pouget sloten zich tussen de twee in, waardoor de Italiaanse coureur naar de vierde plaats viel.

Met opnieuw een storm in de vroege namiddag begon de race de eerste twee ronden achter de safety car. Toen de race serieus begon, stond Kévin Jimenez onder constante druk van degenen achter hem op de grid. Vanaf de zevende plaats schoof Lorenzo Nicoli snel vijf plaatsen op om net achter de politieman te zitten en voor Mickaël Carrée, die terrein verloor toen hij een bocht miste.

In de vijfde ronde werd de actie geïntensiveerd met een fantastische strijd tussen Kévin Jimenez, Lorenzo Nicoli en David Pouget. Lorenzo Nicoli schoof op naar de leiding voordat hij een fout maakte door de voorsprong aan David Pouget over te dragen.

Toen hij eenmaal de leiding had over de race, gebruikte David Pouget zijn enorme ervaring om het sleeptouw van zijn rivalen te doorbreken. Het duel tussen Kévin Jimenez en Lorenzo Nicoli zorgde ervoor dat Anthony Jurado zijn achterstand opliep en ze beiden passeerde voor ronde acht.

Met behoud van de leiding in de laatste drie ronden ging David Pouget voor de overwinning met een voorsprong van meer dan een seconde op Anthony Jurado. Lorenzo Nicoli, winnaar van de Challengers Cup, weerde de terugkeer van Nicolas Milan af, maar de Italiaanse coureur verloor de derde plek op het podium na de race omdat hij een voordeel had behaald door de baanlimieten te overschrijden.

De Italiaan degradeerde naar de vierde plaats en bleef voor zijn landgenoten Simone Di Luca (Faro Racing) en Federico Scionti. De top tien werd gecompleteerd door Marc Guillot (Milan Compétition), Gabriele Torelli (Faro Racing), Filippo Berto (Oregon Team) en winnaar van de Gentlemen Drivers Cup, Alessandro Sebasti Scalera.

Met de overwinning neemt David Pouget de leiding van de Clio Cup Europe over, vijf punten voorsprong op Nicolas Milan, terwijl Anthony Jurado opschuift naar de derde plaats. Kévin Jimenez blijft bovenaan het klassement van de Challengers Cup, ondanks het feit dat hij na contact met pensioen ging. Lionel Viguier, die dit weekend niet racet op Monza, leidt nog steeds de Gentlemen Cup dankzij de punten die hij scoorde op Nogaro.

groep A

Dankzij zijn indrukwekkende rit vanaf de zesde plaats op de grid won Anthony Jurado ook Groep A op zijn 27ste verjaardag. Na deze eerste race van het seizoen voor deze groep ontmoetingen is de Fransman de eerste leider van groep A voor Lorenzo Nicoli en Simone Di Luca.

Ondertussen wonnen Lorenzo Nicoli en Alessandro Sebasti Scalera respectievelijk de hoogste eer in de Challengers Cup en Gentlemen Cup in de Clio Cup Europe en in groep A. De eerste won voor Filippo Berto en Fabrizio Ongaretto (PMA Motorsport), terwijl de laatste Quinto Stefana versloeg. (Oregon Team) en “Due” (Oregon Team).