DEKRA en DTM breiden langdurige samenwerking uit

2021 DTM Dekra

Al meer dan 30 jaar verbindt een buitengewoon partnerschap DTM en de deskundige organisatie DEKRA, een partnerschap dat dit seizoen nog verder is uitgebreid. De technische keurmeesters van DEKRA verzorgen daarom niet alleen de technische keuring van de DTM-raceauto’s, maar voeren vanaf nu ook de keuring van de GT-sportauto’s uit de junior raceserie DTM Trophy uit. Een ander nieuw element is de aanwezigheid van het DEKRA-logo op de startnummerpanelen van alle drie de DTM-raceseries DTM, DTM Trophy en DTM Classic.

“Dat de samenwerking met DEKRA al meer dan 30 jaar duurt, is opmerkelijk en stemt ons trots en dankbaar tegelijk. Met de buitengewone expertise van zijn ervaren en toegewijde medewerkers speelt DEKRA een centrale rol bij de inspectie van de raceauto’s om ervoor te zorgen dat de technische voorschriften worden nageleefd”, zegt Benedikt Böhme, directeur van de DTM-organisatie ITR GmbH. “De uitbreiding van deze langdurige samenwerking is een onmiskenbaar bewijs van het vertrouwen in ons DTM-platform. Het DTM als topevenement evenals de DTM Trophy, DTM Classic, DTM Electric en DTM Esports zorgen voor een gediversifieerde meerwaarde en nieuwe manieren van presenteren voor elke partner.”

DTM Trophy Round 1 – Monza (Italy) – June 18th -20th, 2021- Foto: Michele Scudiero / Hoch Zwei

DEKRA werd al in 1925 opgericht als een Duits inspectiebedrijf in de vakkennis. Met zo’n 44.000 medewerkers wereldwijd en het hoofdkantoor in Stuttgart zet DEKRA zich in voor veiligheid voor mensen bij het omgaan met technologie en het milieu in elk aspect van het leven, of het nu in het verkeer, tijdens het werk of thuis is.

Met hun partnerschap, gestart in 1989, streven DEKRA en DTM sindsdien twee doelen na: veiligheid van alle betrokkenen en gelijke kansen voor alle deelnemers. Bovendien draagt ​​DEKRA met haar knowhow bij aan de doorontwikkeling van de regelgeving. De meeste medewerkers die dienst hebben tijdens de DTM-raceweekenden komen uit het DEKRA Technology Center op de Lausitzring. In het dagelijks leven inspecteren ze voertuigdynamica, uitlaatemissies en vele andere aspecten volgens de nieuwste normen.

“We zijn verheugd om ons portfolio in deze raceserie uit te breiden door de operationele implementatie van de technische keuring in de DTM Trophy over te nemen. Inspectie van het hele assortiment GT-auto’s in DTM is een nieuwe uitdaging voor ons die we met grote motivatie aangaan op basis van onze jarenlange ervaring in de autosport”, zegt Guido Kutschera, directeur en voorzitter van de raad van bestuur van DEKRA Automobil GmbH . “Vanwege de merkenvariatie hopen we ook in 2021 op spannende races, zowel vanuit de DTM als vanuit de DTM Trophy die aan zijn tweede seizoen is begonnen. DEKRA zal opnieuw een bijdrage leveren om eerlijke concurrentie en een veilige werking te garanderen.”