Diskwalificatie van HRT-coureur Vincent Abril tijdens DTM-evenement in Monza

2021 DTM Nürburgring

Diskwalificatie van HRT-coureur Vincent Abril tijdens DTM-evenement in Monza bevestigd voor zaterdag en opgeheven voor zondag

Hieronder geeft de Automobilclub von Deutschland (AvD), die verantwoordelijk is voor de sportorganisatie van de DTM, informatie over een sportrechtelijk besluit betreffende de seizoensopener van de DTM 2021 op Monza van 18 tot 20 juni.

Diskwalificatie van HRT-coureur Vincent Abril tijdens DTM-evenement in Monza bevestigd voor zaterdag en opgeheven voor zondag
DMSB Court of Appeal beveelt nieuw resultaat voor de DTM-race van zondag

Brandstofmonster van kwalificatie 1 kwam niet overeen met de ingediende referentiebrandstof.

Het DMSB Court of Appeal, onder voorzitterschap van Rainer Wicke, heeft donderdagavond (9 september) in Frankfurt besloten om de beslissing van de stewards om Vincent Abril te diskwalificeren van het Haupt Racing Team tijdens het raceweekend van Monza voor zaterdag te bevestigen en het besluit voor zondag nietig te verklaren. . Het team blijft gediskwalificeerd voor de kwalificatie en de race op zaterdag omdat de brandstof die in de #5 Mercedes-Benz AMG GT3 werd gebruikt duidelijk niet overeenkwam met het referentiemonster van de brandstof die aan de teams was verstrekt en die was ingediend voor de seizoensopener in Monza. Omdat de overtreding van de regels echter alleen voor de kwalificatie op zaterdag kon worden vastgesteld, is de rechtbank van oordeel dat een straf alleen op zaterdag kan worden toegepast. De straf voor zondag, die aanvankelijk was opgelegd door de verantwoordelijke stewards, is teruggedraaid. De rechtbank heeft de organisator opgedragen om een ​​nieuw resultaat te produceren voor de DTM-race van zondag in Monza, inclusief het HRT-team.

Tijdens het tweede DTM-raceweekend op Lausitzring hadden de DTM-stewards Vincent Abril van het Haupt Racing Team met terugwerkende kracht gediskwalificeerd voor het eerste DTM-evenement van het seizoen 2021 in Monza, maar het team was in beroep gegaan. De reden voor de uitsluiting was dat een brandstofmonster dat werd genomen uit de #5 Mercedes-Benz AMG GT3 na kwalificatie 1 niet overeenkwam met het referentiemonster van de brandstof die was uitgedeeld aan de teams die waren ingediend voor de seizoensopener in Monza. Dat was het resultaat van een analyse van het brandstofmonster bij een referentielaboratorium na afloop van het evenement en was een overtreding van artikel 45.5 van de DTM-regelgeving 2021.

De bevestiging van de diskwalificatie van zaterdag laat Vincent Abril zijn eerste plaats in Kwalificatie 1 en de tweede plaats in Race 1 op zaterdag verliezen, wat hem in totaal 21 kampioenschapspunten kost. De coureurs die zaterdag in Monza achter Vincent Abril werden geplaatst, stegen op in de resultatenlijsten. Voor zondag wint de Monegask de zesde plaats in Kwalificatie 2 en de elfde plaats in Race 2 na de beslissing van het DMSB Court of Appeal.

Op de Lausitzring op vrijdag diskwalificeerden DTM-stewards Vincent Abril van het Haupt Racing Team met terugwerkende kracht voor het eerste DTM-evenement van het seizoen 2021 op Monza. Hierdoor verliest hij zowel zijn eerste plaats in kwalificatie 1 en tweede plaats in race 1 op zaterdag als zesde plaats in kwalificatie 2 en elfde plaats in race 2 op zondag. Vervolgens verliest Abril alle 21 kampioenschapspunten die hij had gescoord tijdens de seizoensopener in Italië. De coureurs die op Monza achter Vincent Abril stonden, worden gepromoveerd in de resultatenlijsten. De uitspraak van het Hof van Beroep heeft geen invloed op de huidige puntenstand. De kosten van de procedure worden verdeeld tussen de DMSB en het team.