DTM Assen krijgt startveld op één na grootste startveld seizoen 2021

2021 DTM Assen TT circuit

Lamborghini-fabriekscoureur Mirko Bortolotti maakt van 17-19 september zijn DTM-debuut in de zesde ronde van het seizoen op Assen in Nederland. De 31-jarige Italiaan zal als gastcoureur racen met een Lamborghini van het in Dresden gevestigde T3 Motorsport-team. Als gevolg hiervan zal het DTM-veld in Assen 21 GT-raceauto’s bevatten, de op een na grootste van het seizoen. Naast Bortolotti zal ex-Formule 1-coureur Christian Klien (AUT) voor de derde keer als gastrijder deelnemen aan de McLaren.

“Ik ben verheugd om mijn debuut te maken bij T3 Motorsport tijdens het volgende DTM-raceweekend. Ik wil het team en Lamborghini bedanken voor het geven van deze kans en hun vertrouwen in mij”, zegt Mirko Bortolotti voorafgaand aan zijn debuut. “Ik volg DTM al sinds ik een kind was. Voor mij is dit een droom die uitkomt, de kans krijgen om daar te racen. Onze ambitie als merk is om voorop te lopen in de DTM.”

Ook bij de DTM-organisatie ITR is de vreugde enorm. “Mirko Bortolotti behoort tot de snelste en meest ervaren GT-coureurs en is een onbetwiste coureur van wereldklasse”, zegt Frederic Elsner, director event & operations, ITR. “We kijken erg uit naar zijn DTM-debuut en we danken T3 Motorsport voor zijn inzet om deze eersteklas coureur naar de DTM te brengen.”

De 31-jarige Bortolotti, die vloeiend Duits spreekt, gevestigd in Wenen, won de titel van 2017 in de Blancpain GT Series, momenteel GT World Challenge Europe, en behaalde back-to-back GTD-klasseoverwinningen in de 24-uursrace van Daytona in 2018 en 2019. Naast eerdere prestaties in single-seater racen, waaronder Formule 1-testritten, omvat zijn staat van dienst ook ADAC GT Masters-raceoverwinningen. Als fabrieksrijder is Bortolotti sinds 2015 ook betrokken bij de ontwikkeling van de Lamborghini Huracán GT3 Evo.

Meest recentelijk reed T3 Motorsport op de Red Bull Ring al een derde Lamborghini voor de 21-jarige Maximilian Paul uit Dresden. Naast Bortolotti rijden de twee vaste coureurs Esteban Muth (BEL) en Esmee Hawkey (GBR) voor het team uit Dresden in Assen. Op de Nürburgring hadden de pas 19-jarige Muth en 23-jarige Hawkey hun beste resultaten van het seizoen tot nu toe behaald met respectievelijk een vijfde en elfde plaats.

“We zijn erg blij dat Mirko Bortolotti voor ons zal rijden in Assen”, zegt Jens Feucht, teambaas van T3 Motorsport. “Met zijn jarenlange ervaring in de Huracán zal hij zeker bijdragen aan de vooruitgang van ons team in het lopende ontwikkelingswerk. Bovendien weet ik zeker dat onze twee vaste coureurs Esmee Hawkey en Esteban Muth ook veel van hem kunnen leren en dat we als team weer een stap vooruit kunnen zetten.”

Het TT-Circuit van Assen organiseert de zesde DTM-ronde voorafgaand aan de beslissende double-header met Hockenheim (1-3 oktober) en de finale op de Norisring (8-10 oktober). Tickets voor Assen, met de langste aaneengesloten tribune van Europa met een lengte van 1,1 kilometer, zijn online verkrijgbaar via de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com) en de DTM Ticket Hotline (+49 1806 99 11 66). Naast DTM als topevenement heeft Assen het grootste supportprogramma van het seizoen met nog zes raceseries.