DTM-oefendag in Portimão: Nico Müller snelste in de Algarve

2022 DTM Autodromo Internacional do Algarve in Portimão

Nico Müller (Team Rosberg, Audi) bleek in uitstekende vorm te zijn in de DTM-seizoensopener op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão en zette de snelste tijd van de dag neer.

Met de Audi R8 legde de Zwitser tijdens de eerste vrije training zijn snelste ronde van het 4,653 kilometer lange circuit aan de kust van de Algarve af in 1m 40,793s. In de tweede vrije training voerde de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde de tijdregistratie aan met 1m 40.807s, slechts 0,014 seconden achter op Müllers snelste tijd.

2022 DTM Autodromo Internacional do Algarve in Portimão

Er was een enorme merkenvariatie in de topposities: in de eerste training waren er vier verschillende merken op de eerste zes plaatsen met Audi, Porsche, Lamborghini en BMW, terwijl BMW, Porsche, Audi, Ferrari en Mercedes-AMG er zelfs vijf verschillende merken bij de top zes in de tweede sessie. De eerste twee van de 16 DTM-races van dit seizoen worden dit weekend verreden in Portimão. De races beginnen op zaterdag en zondag om 13.30 uur CEST. In de Duitstalige landen zendt ProSieben op zaterdag vanaf 12.30 uur CEST en op zondag vanaf 13.00 uur CEST live uit, terwijl ServusTV op beide dagen de internationale feed vanaf 13.15 uur CEST streamt, evenals grid.dtm.com en DTM YouTube-kanaal is ook alle DTM-sessies streamen.

“Vandaag was een goede dag voor ons”, vatte Nico Müller samen na de twee trainingen van vrijdag. “We concentreerden ons op onszelf en probeerden de laatste details voor de kwalificatie en de race te regelen. Maar de meeste coureurs zullen morgen pas echt hun kaarten op tafel leggen, dus dan weten we pas echt waar we staan. Het gevoel in vergelijking met de auto van vorig jaar is aanzienlijk beter. Aan de ene kant is er het evo-pakket, maar aan de andere kant hebben we als team ook een aantal stappen in de goede richting gezet. Dit was in ieder geval een goede start en de verwachting voor de race van morgen is enorm.”

2022 DTM: seizoensopener in Portimão met recordveld

De eerste plaats voor Sheldon van der Linde (RSA, Schubert Motorsport) in de tweede vrije training was de eerste snelste tijd in DTM voor de nieuwe BMW M4. “Het laat zien dat de nieuwe auto een groot potentieel heeft”, zei Van der Linde. “Het is natuurlijk nog vroeg, maar het is een geweldig gevoel om daar op de openingsdag te staan. Ik kijk uit naar morgen!”

Ook de Porsche-coureurs bleken sterk: met de Belg Laurens Vanthoor (SSR Performance) in de eerste en de Oostenrijker Thomas Preining (KÜS Team Bernhard) in de tweede vrije training, eindigde een DTM-nieuwkomer in elk van de sessies als tweede. Twee andere DTM-rookies waren ook sterk: de Duitser Marius Zug, de jongste coureur in het veld op 19-jarige leeftijd, was de vierde snelste met de Attempto Audi in de tweede sessie, terwijl de Braziliaan Felipe Fraga als vijfde werd geklasseerd met de Red Bull Ferrari. Voor Fraga’s teamgenoot, rallysuperster Sébastien Loeb, die voor het eerst in de DTM racete, was de twaalfde plaats in de tweede training zijn beste resultaat.

Result 1st free practice

2022 DTM Result 1st free practice

Result 2nd free practice

Foto: Gruppe C Photography