DTM-test in Lausitz: Götz, Albon en Lawson bepalen het tempo

2021 DTM

Net als afgelopen dinsdag was Maximilian Götz ook de snelste coureur op de tweede dag van de officiële DTM-test. Met het Haupt Racing Team Mercedes-AMG GT3 reed de teruggekeerde DTM zijn beste ronde van de 4.570 kilometer lange DEKRA Lausitzring in 1m43.645s. In koele, maar grotendeels ideale weersomstandigheden maakten Red Bull-coureurs Alexander Albon (THA, 1m45.468s) en Liam Lawson (NZL, 1m43.651s) de top drie compleet met AF Corse Ferrari 488 GT3 Evos. De meest productieve professional van de dag was ex-kampioen Mike Rockenfeller. Met de ABT Sportsline Audi R8 LMS kwam de Duitser in totaal tot 91 ronden, 44 ‘s ochtends en 47’ s middags.

De spectaculaire training in de middag zorgde voor een eerste voorgerecht van het seizoen. In dichte formatie voltooide het veelkleurige veld – veel teams verrast met kleurrijke livreien tijdens de Lausitz-test – zijn ronden op het circuit ten zuiden van Cottbus, begeleid door de kenmerkende akoestische achtergrond van de acht- en tiencilindermotoren.

Hoe gevarieerd het veld ook was, ook de mix van de coureurs op de eerste zeven posities, aangezien zeven verschillende landen vertegenwoordigd waren. Naast Duitsland, Thailand en Nieuw-Zeeland waren dit Zwitserland (Philip Ellis, Mercedes-AMG Team WINWARD), Oostenrijk (Lucas Auer, Mercedes-AMG Team WINWARD), Monaco (Vincent Abril, Mercedes-AMG Team HRT) en India (Arjun). Maini, Mercedes-AMG Team GetSpeed). Rockenfeller, runner-up Nico Müller (Audi, Team Rosberg) en tweevoudig kampioen Gary Paffett (GBR, Mercedes-AMG Team Mücke) completeerden de top tien.

Klettwitz: DTM Lausitz on May, 5, 2021, (Photo by Hoch Zwei)

“Weer een goede testdag met de snelste tijd. We hebben ons programma afgerond, de auto rijdt erg goed. We zijn aan het uitzoeken, we doen pitstop-trainingen, kwalificatiesimulaties, lange runs: al deze dingen moeten tenslotte worden getest ”, aldus Maximilian Götz, tweemaal de snelste coureur van de dag. “We hebben vandaag echt veel gereden. Op de laatste testdag willen we onze pitstops verder optimaliseren. ”

Een curiositeit in de DTM-trofee: titelverdediger Tim Heinemann bovenaan – twee keer

In de junior raceserie DTM Trophy, die woensdag ook twee testsessies had op DEKRA Lausitzring, stond titelverdediger Tim Heinemann (GER) aan het einde van de dag bovenaan de tijdschema’s, en interessant genoeg deed hij dat twee keer: met zijn vaste auto voor het seizoen, de Aston Martin Vantage GT gerund door PROsport Racing, zette hij een tijd neer van 1m54.199s. Bovendien reed de 23-jarige uit Fichtenberg enkele ronden met de Porsche Cayman Pro4 van het op de Nürburgring gebaseerde team en versloeg zelfs zijn eigen snelste tijd met 1m54.030s. De volgende was Michael Schrey (GER, Hofor Racing van Bonk Motorsport), die dinsdag de snelste van de dag was met de BMW M4 GT. Finn Mattias Salonen had de drukste dag. Met de Mercedes-AMG GT van de CV Performance Group reed hij 35 ronden ‘s ochtends en 41’ s middags, in totaal 76 ronden, wat gelijk staat aan 347,32 kilometer.

De laatste DTM-testdagen voorafgaand aan de seizoensopener in Monza (18-20 juni) eindigen donderdag met nog twee sessies voor elk DTM en DTM Trophy.