DTM Trophy: een springplank naar de topklasse

DTM 2021

De DTM-trofee wordt een prestatiecentrum voor de DTM. In het eerste seizoen 2020 heeft de junior-serie van het hoogste niveau zichzelf al bewezen als een springplank naar de DTM.

De toekomstige DTM Trophy-kampioen wordt niet alleen beloond met een geldbedrag van 75.000 euro, maar ook met een uitgebreide test in een GT3-sportwagen. Ook de beste junior coureur van het vorige seizoen heeft deze ondersteuning gekregen. De Brit Ben Green voltooide onlangs een succesvolle test met de Audi R8 LMS op het Grand Prix-circuit van Barcelona. Dat bracht de 23-jarige een flinke stap dichter bij het afstuderen in de DTM.

Brits talent onder de indruk van GT3: snelle auto’s, geweldige races, een enorme kans

“GT3 is een geweldige klasse: echt, heel snelle auto’s en geweldig racen.” Ben Green laat er geen twijfel over bestaan ​​dat DTM zijn doel is in een interview met het dtm.com webportaal. “Het is een droom die ik zou willen nastreven.” Hij reed meer dan 50 ronden in de Audi R8 LMS van het Team WRT. “In totaal had ik bijna twee uur circuittijd – een geweldige en opwindende kans en ik heb er echt van genoten.” Het Team WRT behoort tot de meest succesvolle teams in GT3-races. De voorbije twee seizoenen schitterde het Belgische tenue ook in de DTM.

Ben Green begon zijn carrière op een klassieke manier in de karting. In 2020 maakte hij de stap van het British GT Championship naar de DTM Trophy. Tijdens het eerste raceweekend op Spa-Francorchamps in België behaalde hij al zijn eerste overwinning met de FK Performance Motorsport BMW M4, voegde hij nog eens drie podiumresultaten toe en eindigde als vierde van 27 coureurs in het eindklassement. “De DTM-trofee is zwaar, de races zijn heel dichtbij en uitstekend als voorbereiding”, zei Green. “De stap van de productie van GT-sportwagens in de DTM Trophy naar GT3 ligt voor de hand. Het is in elk aspect een stap omhoog. Meer vermogen, betere remmen, betere aerodynamica, dus elk aspect is verbeterd in GT3. Dat maakt de DTM Trophy ideaal als oefenterrein, als voorbereiding om door te stromen naar de GT3-klasse. ”

Interessant dubbel programma: DTM-teams kunnen hun eigen junioren opleiden

“Met GT-sportwagens op basis van productie is de DTM Trophy de perfecte tweederangs voor de DTM. In deze professionele motorsportfase kunnen zowel coureurs als teams zich op de best mogelijke manier presenteren om later door te stromen naar de topcategorie ”, benadrukt Frederic Elsner, directeur evenement bij de DTM-organisatie ITR.

Naast de jonge talenten profiteren vooral de teams in de DTM. “Dat is een van de vele voordelen van het DTM-platform. Teams hebben de mogelijkheid om hun eigen junioren op te leiden in de DTM Trophy. Een dubbelprogramma is ook interessant vanuit een budgetperspectief, omdat er veel synergieën zijn ”, benadrukt Elsner. De DTM Trophy met een totale prijzenpot van 150.000 euro heeft twee races elk gedurende zeven DTM-rondes, allemaal live uitgezonden door SPORT1.