DTM versnelt: Mercedes-coureur Götz snelste op openingsdag

2021 DTM Test Hockenheimring

In Hockenheim zorgde de DTM voor een veelbelovend voorgerecht voor het seizoen 2021. Met Mercedes, Audi en Ferrari waren drie merken vertegenwoordigd bij de eerste vier plaatsen. De snelste coureur op de eerste testdag was de Duitser Maximilian Götz met zijn Mercedes-AMG GT3 (Haupt Racing Team, 1m36.590s) van zijn Franse teamgenoot Vincent Abril (1m36.759s). Achter Kelvin van der Linde (RSA, ABT Sportsline, 1m36.000s) met Audi, eindigde Liam Lawson (NZA, Red Bull AF Corse, 1m36.897s), slechts 19 jaar oud, met Ferrari als vierde.

Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER, Walkenhorst Motorsport, 1m37.260s) kwam naar voren als de snelste BMW-coureur op de zevende plaats. De constante sneeuw in de middag stopte de actie op de eerste van de twee testdagen echter eerder dan gepland. Bovendien belemmerden temperaturen net boven nul de test.

In totaal waren er 17 coureurs, waaronder de 20-jarige Sophia Flörsch (Audi, ABT Sportsline) uit München, op de baan met 15 GT3-raceauto’s ter voorbereiding op het 35ste seizoen van de al lang bestaande raceserie. Acht raceweekends met twee races van elk 55 minuten plus één ronde staan ​​op het programma. Monza dient als locatie voor de openingsronde van 18-20 juni. Alle races worden live uitgezonden door SAT.1 en in meer dan 30 landen.

“Terug zijn in de DTM is een fijn gevoel”, zei Maximilian Götz, die ‘s ochtends zijn snelste tijd had neergezet. In de namiddag eindigde DTM-runner-up Nico Müller (SUI, Team Rosberg, 1m36.945s) als snelste met zijn Audi, gevolgd door Lawson. “Veel dingen zijn nieuw”, merkte Müller op. “Ik heb me zoals altijd voorbereid op het seizoen, maar ik heb meer tijd doorgebracht met het team en met name met mijn nieuwe ingenieur.” Toen hij naar de DTM-test kwam na zijn overwinning in de Formule 2-race in Bahrein, was Lawson ook blij: “Gezien het feit dat dit onze eerste dag was, ging het echt goed.”

‘Eigenlijk ben ik een groentje. Mijn teamgenoot Sheldon van der Linde heeft veel meer ervaring in een GT3-raceauto, ”onderstreepte ex-Formule 1-coureur Timo Glock (GER, BMW, ROWE Racing) en deelde zijn baanindruk:“ In de eerste bocht zien GT3-auto’s er echt snel uit. . ” Na een afwezigheid van twee jaar was Gary Paffett (GBR) bijzonder opgetogen over zijn comeback: “Ik ben erg blij om terug te zijn. DTM is altijd mijn thuis geweest ”, gaf de Mercedes-coureur (Mücke Motorsport) toe.

De eerste officiële test van de DTM 2021 gaat donderdag door van 9.00-18.00 uur.

»DTM Test @ Hockenheim (GER), dag 1: resultaten
1.Maximilian Götz (GER) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT, 1: 36.590

  1. Vincent Abril (FRA) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT, 1: 36.759
  2. Kelvin van der Linde (RSA) Audi R8 LMS, ABT Sportsline, 1: 36.867
  3. Liam Lawson (NZL) Ferrari 488 GT3, Red Bull AF Corse, 1: 36.897
  4. Nico Müller (SUI) Audi R8 LMS, Team Rosberg, 1: 36.945
  5. Alex Albon (THA) Ferrari 488 GT3, Alpha Tauri AF Corse, 1: 37.091
  6. Marco Wittmann (GER) BMW M6 GT3, Walkenhorst Motorsport, 1: 36.260
  7. Sheldon van der Linde (RSA) BMW M6 GT3, ROWE Racing, 1: 37.264
  8. Gary Paffett (GBR) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport, 1: 37.291
  9. Arjun Maini (IND) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team GetSpeed ​​Performance, 1: 37.349

Uit de paddock:
Team Rosberg heeft al zijn eerste overwinning behaald. Voor het team uit Neustadt an der Weinstraße, onder leiding van ex-Formule 1-wereldkampioen Nico Rosberg, wonnen Johan Kristofferson (SWE) en Molly Taylor (AUS) het inaugurele Exteme E-evenement in Saoedi-Arabië.

Een druk programma voor ABT Sportsline: afgelopen weekend nam het team uit Kempten deel aan de seizoensopener Extreme E in Saoedi-Arabië en na de tweedaagse DTM-test staan ​​de derde en vierde ronde van het FIA Formule E Wereldkampioenschap op stapel voor de Audi werkt team in Rome.

Nico Müller, nummer twee van de DTM en Gary Paffett, zal het allebei moeten doen met een testdag. De twee gaan donderdag al naar Italië voor de Formule E, waar Müller zal racen voor het Dragon / Penske Autosport-team. Paffett is ondertussen dienstdoende als reserve- en ontwikkelingsrijder en als sport- en technisch adviseur voor het Mercedes EQ-team.

Naast vaste coureur Arjun Maini heeft GetSpeed ​​Performance ook Fabian Schiller ingeschreven voor de DTM-test. De chauffeurscoach van GetSpeed ​​ondersteunt DTM-nieuwkomer Maini en nam woensdag ook zelf om de beurt achter het stuur.