DTM vertrouwt op pure race-actie

2021 DTM Test Hockenheimring

Bij de start van het nieuwe seizoen van 18 tot 20 juni in Italië vertrouwt de DTM op pure race-actie. Twee premières staan ​​op de voorgrond: het is het eerste raceweekend met de gewijzigde regels voor GT-racewagens en het is de première op het hogesnelheidscircuit in het Royal Park van Monza.

Voor de aftrap heeft de DTM-organisatie ITR de duur van de twee races – op zaterdag en zondag vanaf 13.30 uur (live op SAT.1) – vastgesteld op 50 minuten elk. De achtergrond van deze proactieve maatregel is een verhoogd berekend brandstofverbruik op de hogesnelheidslijn. De gebruikelijke duur van een DTM-race is 55 minuten plus één ronde

“De DTM 2021 staat voor high-performance GT-racewagens, voor een open uitwisseling van klappen tussen de coureurs van wereldklasse en voor spectaculaire races. Dat heeft prioriteit”, zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations bij ITR GmbH. “Daarom spelen we op veilig en hebben we de duur van de race aangepast gezien de gewijzigde reglementen en de première op deze unieke hogesnelheidsbaan.”

Het traditionele Autodromo Nazionale Monza, gelegen aan de poorten van Milaan, is het 40e circuit in de lange geschiedenis van de raceserie waarop de DTM deelneemt. Het 5.792 kilometer lange Grand Prix-parcours kenmerkt zich vooral door zijn snelle passages. GT-racewagens zoals die in de DTM worden gebruikt door Audi, BMW en Mercedes, maar ook Ferrari, Lamborghini en McLaren, halen in Monza een gemiddelde snelheid van bijna 200 km/u en een topsnelheid van meer dan 280 km/u.