Dubbelzege voor Nicolas Milan op Circuit de Nevers Magny-Cours in Clio Cup Europe

2021 Clio Cup Europe Circuit Nevers Magny-Cours

De winnaar van race één, Nicolas Milan (Milan Compétition), behaalde zijn derde overwinning van het seizoen en zijn tweede opeenvolgende op Circuit de Nevers Magny-Cours. De Fransman won voor Clio Cup Europe puntenleider David Pouget (GPA Racing) en Challengers Cup-winnaar Kévin Jimenez (GPA Racing). Laurent Dziadus (Team Lucas) boekte zijn tweede succes in de Gentlemen Drivers Cup.


Na een duel dat pas beslist was toen de schijven op zaterdag zwaaiden, zetten Nicolas Milan en David Pouget hun mano-a-mano voort in de kwalificatie. David Pouget versloeg zijn rivaal bij zijn laatste poging terwijl Kévin Jimenez de derde plek op de grid claimde.

Kwalificatie 2Startopstelling

Gezien het succes van de Clio Cup Europe, die 38 deelnemers samenbracht op Magny-Cours, begon de race na één ronde achter de safety car.

Terwijl David Pouget aanvankelijk in zijn voordeel vasthield, nam Nicolas Milan de leiding onder rem bij de haarspeldbocht in Adelaide voordat zijn rivaal in de volgende ronde op dezelfde plaats antwoordde.

De actie was ook bumper aan bumper in de achtervolgingsgroep. Marc Guillot (Milan Compétition) haalde Dorian Guldenfels (TB2S), Kévin Jimenez (Milan Compétition) en Mathieu Lannepoudenx (Milan Compétition) in en schoof naar de derde plaats voordat de safety car werd opgeroepen om de wagens van Lionel Viguier ( TB2S) en Rene Steenmetz (Chefo Sport).

Bij de herstart behield David Pouget het voordeel, maar met vier ronden te gaan viel Nicolas Milan aan op Château d’Eau. Marc Guillot profiteerde van de situatie en haalde hen in voor de Lycée-bocht, waar Nicolas Milan voorgoed de leiding nam. Eenmaal uit de achtervolgende groep sloeg Nicolas Milan een gat met Anthony Jurado (Milan Compétition), die David Pouget en vervolgens Marc Guillot wist te verrassen.

Nicolas Milan bezegelde zijn tweede overwinning van het weekend in de Nièvre voor Anthony Jurado en Marc Guillot, die een straf van tien seconden kregen voor overtredingen van de baanlimiet. David Pouget en Challenger Kévin Jimenez werden vervolgens gepromoveerd naar het podium.

Dorian Guldenfels werd vierde voor Thibaut Bossy (TB2S) en Alexandre Albouy (GPA Racing), die zijn duel met Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) won. Alejandro Schimpf (Cota Automoción), Mickaël Carrée (T2CM) en Laurent Dziadus, die de hoogste eer opeiste in de Gentleman Drivers Cup, maakten de top tien compleet.

Dit weekend tweemaal verslagen door Nicolas Milan, verlaat David Pouget Magny-Cours nog steeds met het leiderschap van de Clio Cup Europa voor Nicolas Milan en Marc Guillot. Kévin Jimenez breidt zijn voorsprong in de Challengers Cup uit terwijl Laurent Dziadus naar de top van het algemeen klassement van de Gentlemen Drivers Cup klimt.

72 JIMENEZ Kevin (FRA), GPA RACING, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action during the 3rd round of the Clio Cup Europe 2021, from May 6 to 9, 2021 on the Circuit de Nevers Magny-Cours, Magny-Cours, France – Photo Paulo Maria / DPPI

Race 2 Klassement Clio Cup Europa

Groepen B & D

Omdat het leidende trio ook in Poule B en D was ingeschreven, scoorde Nicolas Milan een driehonkslag tegen David Pouget en Kévin Jimenez. Zegevierend in de Challengers Cup, werd Kévin Jimenez op het podium van Groep B vergezeld door Alexandre Albouy en Jerzy Spinkiewicz, terwijl de derde plaats ging naar Alejandro Schimpf uit Spanje in Groep D.

In de Gentlemen Drivers Cup won Laurent Dziadus Groep B voor “Horn” (GPA Racing) en Fabien Julia (LR Performance). Door zijn afwezigheid in Groep D kon “Horn” Magny-Cours als winnaar verlaten voor de Nederlander Stephan Polderman (Chefo Sport) en de Spanjaard Joaquin Rodrigo (Vearsa Sport).

Met drie opeenvolgende overwinningen in groep B leidt Nicolas Milan het algemeen klassement voor David Pouget en Kévin Jimenez, die de leiding in de Challengers Cup vasthoudt voor Alexandre Albouy en Mickaël Carrée. Laurent Dziadus nam de eerste plaats over van “Horn” in de categorie Heren.

Dankzij zijn perfecte score in de eerste ontmoeting voor Groep D, leidt Nicolas Milan ook de weg voor David Pouget en Kévin Jimenez, die eigenlijk achter Alexandre Albouy zit in de categorie Uitdagers van deze Groep. Ten slotte is “Horn” de eerste leider van het seizoen voor Stephane Polderman (Chefo Sport) en Javier Cicuendez (Team VRT).

Klassement Clio Cup Groep BKlassement Clio Cup Groep D

De Clio Cup Europe komt vrijdag weer in actie voor de vierde meeting van het seizoen in Hockenheim (14-15 juni). Er worden 30 coureurs verwacht in Duitsland voor de derde ronde van Groep B en de eerste meeting van het seizoen voor Groep C.