Fanatec titelsponsor van GT World Challenge Powered by AWS en GT2 European Series

SRO Motorsports Group en Fanatec hebben ingestemd met een meerjarige uitbreiding van hun bestaande samenwerking, waardoor het Duitse merk titelsponsor wordt van GT World Challenge Powered by AWS en de nieuwe GT2 European Series.

Fanatec, een gevestigde wereldleider in high-end sim-racehardware voor consoles en pc’s, begon zijn associatie als officiële partner van de SRO E-Sport GT-serie in 2020 en zal het komende seizoen een prominente nieuwe rol gaan spelen.

Fanatec zal zich inderdaad aansluiten bij SRO in de voorhoede van een baanbrekend initiatief dat echte en virtuele motorsport verenigt in alle vijf ronden van de GT World Challenge Europe Endurance Cup, inclusief de prestigieuze Total 24 Hours of Spa.

Bij elk evenement wordt een esports-wedstrijd ter plaatse georganiseerd, georganiseerd in samenwerking met AK Informatica, met Assetto Corsa Competizione, de officiële videogame van Fanatec GT World Challenge Powered by AWS. Deelnemers die strijden om algemene onderscheidingen en die in de Silver Cup-klasse zullen één coureur nomineren om hen te vertegenwoordigen in een virtuele race, die de kampioenspunten van teams zal toekennen.

Dit baanbrekende concept zal ervoor zorgen dat simracen rechtstreeks de uitkomst van een echt kampioenschap, een primeur in de wereldwijde motorsport, beïnvloedt. In de komende seizoenen is er potentieel om het model verder uit te breiden naar Azië, Amerika en Australië.

Fanatec is de ideale partner om een ​​dergelijk ambitieus project aan te gaan. Inderdaad, het merk heeft zijn expertise op dit gebied al bewezen door een crossover-stuur te lanceren dat zowel op de simulator als in de cockpit van de aankomende BMW M4 GT3 kan worden gebruikt.

Fanatec GT World Challenge Powered by AWS begint aan zijn derde wedstrijdjaar in 2021 en laat toonaangevende fabrikanten strijden om internationale glorie via hun continentale raceprogramma’s voor klanten. De wereldkalender is samengesteld uit vier gevestigde series, die zich uitstrekken over toonaangevende circuits in Europa, Azië, Amerika en Australië. Het eerste Fanatec GT World Challenge Powered by AWS-evenement van 2021 wordt gehouden op Phillip Island, waar het Australische kampioenschap van 20-21 februari van start gaat.

Fanatec zal ook zijn steun verlenen aan de GT2 European Series, een nieuw kampioenschap dat deel uitmaakt van het gerevitaliseerde GT Sports Club-concept. De categorie wordt dit seizoen gelanceerd met een kalender met vijf ronden, die een competitieve uitlaatklep biedt voor de krachtige modellen die al door Porsche, Audi, KTM en Lamborghini zijn geproduceerd.

De eerste race maakt deel uit van het ondersteuningspakket voor de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS seizoensopener in Monza op 15-17 april. De Fanatec GT2 European Series zullen vervolgens evenementen organiseren op Hockenheim, Silverstone, Spa-Francorchamps en Circuit Paul Ricard in wat een spannend debuutseizoen belooft te worden voor de nieuwe categorie.

__

Thomas Jackermeier, CEO van Endor AG: “Er zijn goede redenen waarom deze serie de meest populaire GT-serie ter wereld is. Stephane Ratel leidt de industrie met innovatieve veranderingen en hij was erg open toen ik hem mijn ideeën over een gecombineerde simrace motorsportserie voorstelde. Door virtuele race-evenementen toe te staan ​​bij te dragen aan real-world kampioenschapspunten, is dat de ultieme erkenning dat simracen echt op het grote podium is aangekomen. Het legt de lat hoog voor andere racedisciplines om e-sports in de toekomst zinvoller te integreren. “

Marco Massarutto, medeoprichter en uitvoerend manager van Kunos Simulazioni SRL: “De wereldwijde lockdown dwong motorsport meer dan in het verleden om virtueel te rijden, en het potentieel ervan is beter begrepen en wordt nu gezien als een legitieme aanvulling op echte -wereldraces, dat onvervangbaar blijft. Desalniettemin zijn we van mening dat dit initiatief de coureurs nog meer concurrentie kan opleveren en het publiek een vernieuwde en interessante visie op motorsport kan bieden, of die nu echt of virtueel is. “

Stephane Ratel, oprichter en CEO van SRO Motorsports Group: “We zijn verheugd dat Fanatec dit seizoen zijn partnerschap met SRO aanzienlijk zal versterken door titelsponsor te worden van zowel GT World Challenge Powered by AWS als de GT2 European Series. Ik ben enthousiast over de initiatieven die onze samenwerking kan resultaat opleveren, met name door de integratie van real-world racen en simulatie. SRO was een pionier in de introductie van Balance of Performance en het categoriseren van coureurs en heeft een reputatie opgebouwd als baanbrekend werk binnen de sport. Nu zijn we er trots op dat we voorop lopen van een ander revolutionair moment als het eerste kampioenschap dat virtueel en echt racen samenvoegt. Het is duidelijk dat GT-racen immens populair is binnen de esports-gemeenschap, die wereldwijd tot zijn potentieel spreekt. Als leider op zijn vakgebied kan Fanatec een cruciale rol spelen rol in het project. Dit is ook een enorme opsteker voor de Fanatec GT2 European Series, die ik zeer verheugd te zien lanceren op Monza in april. Everythi ng is nu klaar om een ​​sterk eerste seizoen voor onze nieuwe categorie te garanderen. “