Land Motorsport blijft trouw aan de ADAC GT Masters en Audi

2021 ADAC GT

In 2021 kunnen fans van de ADAC GT Masters zich verheugen op de Audi R8 LMS van Montaplast by Land-Motorsport. Het team uit Niederdreisbach vertrouwt op het beproefde en brengt opnieuw twee voertuigen aan de start in het Duitse GT-kampioenschap.

De ADAC GT Masters start van 14. – 16. Mei in zijn 15e seizoen in de Motorsport Arena Oschersleben. Alle 14 races worden live en volledig uitgezonden door de nieuwe tv-partner NITRO.

“We bevinden ons in een gekke tijd voor autosport. In 2020 beleefden we in recordtempo een ADAC GT Masters-seizoen, dat gepaard ging met grote uitdagingen voor alle betrokkenen. Dit maakt continuïteit des te belangrijker ”, zegt Christian Land.

Het raceteam is momenteel in gesprek met verschillende coureurs over samenwerking in het komende seizoen. “Als je consequent voorop wilt lopen in de ADAC GT Masters, moet je je op ooghoogte laten gelden tegen veel sterke tegenstanders”, legt Land uit. “De juiste coureurscombinaties zijn een belangrijk onderdeel van het recept voor succes. We werken aan een veelbelovende line-up voor het nieuwe seizoen. “

Succesverhaal

Montaplast by Land-Motorsport vierde in 2016 een sensationeel debuut in de ADAC GT Masters. Het team van Wolfgang en Christian Land wonnen niet alleen de titel van de coureur met Christopher Mies en Connor De Phillippi, maar ook het teamkampioenschap. In 2018 misten de landrijders Kelvin van der Linde en Sheldon van der Linde de rijderstitel met slechts één punt. Met De Phillippi (2016), Sheldon van der Linde (2018) en Max Hofer (2019) heeft Land ook drie keer het Pirelli Junior-klassement gewonnen. In totaal zijn tot nu toe zeven overwinningen, 33 podia en zes poleposities aan de Westerwälder toegekend.