Lucas Auer eerste DTM-racewinnaar van 2022 in Portimão

2022 DTM Portimão Lucas Auer

Lucas Auer is de eerste racewinnaar van het DTM-seizoen 2022! In de Algarve-achtbaan in Portimão won de Oostenrijker met de WINWARD Mercedes-AMG van de Duitser Luca Stolz met de HRT Mercedes-AMG en de Italiaan Mirko Bortolotti met de GRT Lamborghini.

Kelvin van der Linde (RSA, Team ABT Sportsline) eindigde als best geplaatste Audi-coureur, de Noor Dennis Olsen eindigde op de vijfde plaats met SSR Performance bij zijn DTM-debuut met Porsche. De best geplaatste BMW-coureur was Sheldon van der Linde van Schubert Motorsport, die zevende werd.

DTM-oefendag in Portimão: Nico Müller snelste in de Algarve.

“Ik ben dolgelukkig”, verheugde racewinnaar Auer zich. “We hadden een goede strategie, dat was de sleutel vandaag. Ik had een beetje geluk bij de herstart, maar dat is racen.” Auer had na 21 ronden geprofiteerd van een herstart.

2022 DTM Portimão Lucas Auer

Lange tijd zag Bortolotti er veilig uit voor de overwinning. De Italiaan had ’s ochtends de pole position opgeëist met het Grasser Racing Team Lamborghini en voerde ook lange tijd het veld aan in de race. Echter, een safety car-interventie na een pensionering door teamgenoot Rolf Ineichen (SUI) om technische redenen weer op het veld. Bij de herstart had Bortolotti moeite en moest hij Auer, Stolz en Maro Engel laten wegrijden. Bortolotti: “Bij de herstart had ik simpelweg geen vermogen. Ik heb geen idee wat er is gebeurd, ik heb dat nooit eerder gehad.”

Uiteindelijk wist Bortolotti toch een podiumplaats veilig te stellen na een vermakelijk duel met Engel over vele ronden. Kelvin van der Linde finishte direct achter hem. De ABT Audi-coureur was gestart vanaf de 17e plaats, profiteerde van een sterke strategie en bleef uit de problemen bij de herstart, iets van René Rast (GER, Team ABT, Audi) en Felipe Fraga (BRA, Red Bull Alpha Tauri AF Corse, Ferrari) , lukte niet; ze gingen allebei met pensioen na contact. Rally-icoon Sébastien Loeb (FRA, Red Bull AlphaTauri AF Corse, Ferrari) eindigde als 16e, David Schumacher (GER, Mercedes-AMG Team WINWARD, Mercedes-AMG) sloot zijn DTM-debuut af op de 20e plaats. Met een rondetijd van 1m 41.154s won Luca Stolz de Autohero Fastest Lap-prijs en behaalde een extra kampioenschapspunt.

Na de spannende seizoensopening trekken de 29 coureurs uit het topveld in de DTM zondag weer alles uit de kast in de tweede race van het seizoen in Portimão vanaf 13.30 uur CEST.

Result Portimão Race 1 (Saturday)

mages © DTM