Maximilian Götz snelste op de openingsdag van de DTM-test in Lausitz

2021 DTM

De DTM leverde een kleurrijk display op de eerste van drie testdagen bij DEKRA Lausitzring. De meeste DTM-raceauto’s waren al aanwezig in hun definitieve kleurstellingen met veel opvallende kleuraccenten, waardoor de auto’s gemakkelijk te herkennen waren. De snelste coureur van de dag op het 4.570 kilometer lange circuit tussen Dresden en Berlijn was Maximilian Götz, die laat in de middag een tijd neerzette van 1m43.840s met zijn Mercedes-AMG GT3 van het Haupt Racing Team.

Op de eerste testdag leidde Götz een kwartet Mercedes-coureurs op de eerste vijf posities. De volgende waren zijn collega-Mercedes-coureurs Daniel Juncadella (ESP, Gruppe M), Philip Ellis (SUI, WINWARD), Lucas Auer (AUT, WINWARD) en Arjun Maini (IND, GetSpeed). ‘S Ochtends had Ellis de snelste tijd tot dan toe neergezet, maar de rondetijden van de eerste twee uur waren niet echt zinvol aangezien de regen al vrij snel begon. In de namiddag konden de DTM-coureurs hun rondjes echter grotendeels in de droge banen rijden.

“We hebben ons huiswerk gedaan. Na de regen in de ochtend, concentreerden we ons op een basislijnopstelling in het droge tijdens de middag en deden we aan het einde een kwalificatierun met verse banden die ons in P1 plaatsten, ”zei Götz, die een volledig DTM-seizoen reed. in 2016. Met een totaal van 94 gereden ronden op dinsdag, 49 ‘s ochtends en 45’ s middags, was Götz ook de drukste coureur op de eerste van de drie testdagen.

Klettwitz: DTM Lausitz on May, 4, 2021, (Photo by Hoch Zwei)

Met Alexander Albon (THA) en Nick Cassidy (NZL) op de zesde en zevende plaats belandden ook twee van de drie Red Bull-coureurs van het AF Corse Ferrari-team in de top tien. De volgende was de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde met de Audi R8 LMS van het ABT Sportsline-team. De snelste BMW-coureur was tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER, Walkenhorst Motorsport) op de elfde plaats.

Naast het opzetten van kwalificaties en tests met regenbanden in de ochtend, hebben de teams ook uitgebreide lange runs afgelegd als onderdeel van hun verschillende testprogramma’s. Met de eerste van drie testdagen op DEKRA Lausitzring begon de beslissende fase ter voorbereiding op de seizoensopener (18-20 juni in Monza).

Voor de coureurs en teams van de junior race series DTM Trophy waren er op dinsdag ook twee testsessies van elk twee uur. Met een tijd van 1m53.837s was Philipp Stahlschmidt (GER) de snelste DTM Trophy-coureur met zijn Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT. Zijn teamgenoot Michael Schrey stond ‘s ochtends bovenaan de tijdschema’s en eindigde daarmee tweede in het gecombineerde klassement van de dag, gevolgd door Moritz Löhner. De 22-jarige uit Bamberg won vorig jaar de titel in de DTM Esports-serie en als beloning mocht hij voor het eerst real-world race-ervaring opdoen met de Mercedes-AMG GT van het CV Performance Group-team. In het proces deed hij het meer dan goed. “Nu zou ik blij zijn als er zich een kans in het echte racen voordoet,” merkte hij op.

Het testen op DEKRA Lausitzring gaat woensdag verder, wederom met twee sessies van elk twee uur voor DTM en DTM Trophy.