Maximilian Götz wint strijd om DTM kampioenschap 2021 na dramatische finale

2021 DTM Champion Maximilian Götz

Maximilian Götz is de DTM-kampioen 2021! De 35-jarige uit Uffenheim van het Mercedes-AMG Team HRT scoorde zijn tweede overwinning in het DTM Norisring powered by BWT-evenement en bemachtigde daarmee de felbegeerde titel in de al lang bestaande serie die sinds 1984 wordt gelopen.

Götz profiteerde van het drama met de twee titelfavorieten Liam Lawson en Kelvin van der Linde. In de eerste bocht van de openingsronde was er contact tussen de ABT Audi van Van der Linde en de Red Bull Ferrari van Lawson. Als gevolg hiervan was Lawson uit de strijd in de strijd om de titel en kon hij de race alleen afmaken met zijn beschadigde Ferrari.

In de 54e van 67 ronden liep Van der Linde een lekke linkerachterband op in de spannende strijd om de titel en viel hij aanzienlijk terug na een spin en een daaropvolgende pitstop. Als gevolg hiervan, en met hulp van zijn mede-Mercedes-AMG-coureurs, was de weg vrij voor Götz om de race te winnen en als resultaat de titel te bezegelen. In een spectaculair eerste DTM-seizoen met GT-raceauto’s bracht Götz zijn totaal op 230 punten in de finale voor een enorm publiek. Liam Lawson uit Nieuw-Zeeland, pas 19 jaar oud, werd tweede met 227 punten van Kelvin van der Linde met 208 punten.

Zaterdag tijdens de eerste race van het DTM weekend op de Norisringwon de Duitser ook in de race en maakte de drievoudige strijd om de titel nog spannender met zijn tweede overwinning van het seizoen. Liam Lawson bracht zijn Red Bull Ferrari naar huis op de derde plaats achter de verrassend sterke Indiase coureur Arjun Maini met de GetSpeed Mercedes. Kelvin van der Linde kwam als vierde over de finish met de ABT Audi.