Misano strijdtoneel van Clio Cup Europe

2021 Clio Cup Europe Misano

Na een pauze van drie weken keert de Clio Cup Europe dit weekend terug op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De actie belooft intens te worden op het circuit nabij de Adriatische kust, omdat verschillende Groep A-deelnemers zullen proberen op te vallen op eigen bodem en hun concurrentievermogen op het Europese toneel te bevestigen.

Het Misano World Circuit Marco Simoncelli, dat vooral bekend staat om het hosten van de Grand Prix van San Marino en Rimini Riviera in de MotoGP, zal een aantal geweldige Clio Cup-gevechten bieden met zijn lange rechte stukken en technische bochten. De 20 Italiaanse coureurs die meedoen, willen winnen in hun geliefde Italië, maar hun zeven rivalen uit heel Europa hopen hun voordeel vast te houden voordat ze het tweede derde deel van het seizoen ingaan.

De leiders van de Clio Cup gaan de uitdaging van Misano aan

Zevenentwintig coureurs zullen strijden in de altijd competitieve Clio Cup Europe. Na drie overwinningen in de laatste vier races heeft Nicolas Milan (Milan Compétition) een kleine voorsprong van vier punten op David Pouget (GPA Racing), maar de laatste zal proberen te herstellen na zijn eerste pensionering van het seizoen op Hockenheim. De twee zullen hun duel hervatten onder het toeziend oog van hun achtervolgers, te beginnen met Marc Guillot (Competition Milan) die graag zijn eerste succes van het jaar wil behalen.

Er zal ook veel aandacht moeten worden besteed aan de Italiaanse coureurs die Misano als de achterkant van hun racehandschoenen kennen. Racewinnaar op Monza, Gabriele Torelli (Faro Racing) wil graag zijn status als kanshebber voor de kroon bevestigen, terwijl Federico Scionti (Scuderia Costa Ovest) hoopt op te klimmen in het algemeen klassement tegen rivalen die ervoor hebben gekozen om de ronde over te slaan .

Als vierde in de Clio Cup Europa zal Kévin Jimenez (GPA Racing) proberen om de afwezigheid van zijn naaste rivalen optimaal te benutten om zijn voorsprong in de Challengers Cup uit te breiden. Zijn taak zal echter allesbehalve eenvoudig zijn, aangezien Lorenzo Nicoli (Progetto E20 Motorsport), Filippo Berto (Oregon Team) en Fabrizio Ongaretto (PMA Motorsport) hem tijdens hun tweede optreden van het seizoen het maximale aantal punten willen ontnemen.

Ondertussen zal “Horn” (GPA Racing) proberen te profiteren van de afwezigheid van Laurent Dziadus om terug te keren naar de top van het Gentlemen Drivers Cup-klassement, maar hij zal te maken krijgen met zijn ervaren Italiaanse tegenhangers onder leiding van Alessandro Sebasti Scalera (Milan Compétition) .

Groep A, ronde twee !

De leider van groep A op weg naar Misano, Anthony Jurado (Milan Compétition), heeft een kleine voorsprong van zes punten op Gabriele Torelli, die het voordeel heeft het circuit te kennen. Ook Marc Guillot zal zijn best doen om de leiding te nemen, maar de lokale bevolking zal er alles aan doen om de Italiaanse trots te verdedigen.

Naast Gabriele Torelli zal ook Federico Scionti tot de favorieten behoren, net als Lorenzo Nicoli, Filippo Berto en Fabrizio Ongaretto, die zullen strijden om de eerste plaats in de Challengers Cup. Ook in deze categorie zullen Alessio Alcidi (Caal Racing), Giuseppe Cirò (Progetto E20 Motorsport), Giacomo Jelmini (PMA Motorsport), Daniele Pasquali (Caal Racing) en Ercole Cipolla (Faro Racing) allemaal proberen het goed te maken, maar zij zullen te maken krijgen met de terugkeer van hun rivaal Diego Cassarà (Faro Racing) naar de Clio Cup.

In de Gentlemen Drivers Cup zal Alessandro Sebasti Scalera proberen zijn voorsprong op Quinto Stefana en “Due” (Oregon Team) te vergroten, maar de moeilijkheidsgraad zal een tandje hoger worden met de komst van Gennaro Garofano (Garofano FG Motorsport) en Paolo Felisa ( PMA Motorsport).

Ten slotte zullen Massimiliano Danetti (PMA Motorsport) en Paolo Maria Silvestrini (Progetto E20 Motorsport) proberen een verrassing te maken in het veld dat wordt aangevuld door journalisten Gianluca Mauriello en Alberto Bergamaschi in de Press League, georganiseerd door Renault Italia.

Beide races vanuit Misano worden op zaterdag en zondag vanaf 16.30 uur live uitgezonden op Facebook en YouTube.

ROOSTER

vrijdag 4 juni
10u25-10u55 : Collectieve test 1
15u15-15u45 : Collectieve test 2

zaterdag 5 juni
8u40-9u00 : Kwalificatie 1
16u30-17u10 : Race 1 (25 minuten + 1 ronde)

zondag 6 juni
9h00-9h20 : Kwalificatie 2
16u30-17u10 : Race 2 (25 minuten + 1 ronde)

Kalender Clio Cup Europa 2021
2-5 april : Nogaro – Groep B
30 april-2 mei : Monza – Groep A
7-9 mei : Magny-Cours – Groepen B & D
14-16 mei : Hockenheim – Groepen B & C
4-6 juni : Misano – Groep A
18-20 juni : Le Castellet – Groepen B & D
9-11 juli : Hungaroring – Groepen A & C
23-25 ​​juli : Imola – Groep A
28-31 juli : Spa-Francorchamps – Groep C
10-12 september : Red Bull Ring – Groepen A & C
17-19 september : Valencia – Groep D
1-3 oktober : Le Castellet – Groep B
29-31 oktober : Monza – Groepen A & C
12-14 november : Barcelona – Groepen B & D