Nederlandse coureurs in actie tijdens DTM Trophy 2021 op TT circuit Assen

2021 DTM Trophy Sandra van der Sloot

Het is nog maar het tweede seizoen van de DTM Trophy, maar de juniorserie is al een centrum van uitmuntendheid. De races met de bijna-serie GT-sportwagens zijn een bijzonder aandachtspunt in de professionele DTM-omgeving, zowel voor de DTM-teambazen als voor de media.

Bovendien trekt SPORT1 sinds het begin van het seizoen steeds meer aandacht van fans over de hele wereld, naast het DTM Grid-streamingplatform (grid.dtm.com). Het gaat om promotie, het liefst van de DTM Trophy rechtstreeks naar de DTM. Maar het gaat ook om vooruitgang van de BMW M2 Cup en het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt. Wanneer in het weekend (17 t/m 19 september) de vijfde van zeven races in het Nederlandse Assen wordt verreden, zal de focus vooral liggen op de strijd om de titel. Ben Green in een BMW en William Tregurtha in een Mercedes-AMG domineren momenteel het duel om de DTM Trophy 2021 te winnen.

Motorsport: DTM Trophy Spielberg on September, 05, 2021, (Photo by Malte Christians)

Meest recentelijk op de Red Bull Ring werd het duel tussen de twee Britten zelfs nog heviger. Green, de beste junior in de DTM Trophy van het voorgaande jaar, won de derde keer in een BMW van FK Performance Motorsport en nam de leiding in het klassement over van Tregurtha, die voor het eerst met lege handen in de Mercedes-AMG van de CV Performance Group. In de zondagrace draaide Tregurtha de rollen om en scoorde de nummer twee van het seizoen, maar Green verdedigde de koppositie in de titelrace als tweede. Slechts tien punten scheiden Green en Tregurtha, die goede vrienden zijn en meestal samen naar de races reizen – een nogal ongebruikelijke situatie. De Duitser Michael Schrey heeft met de BMW van Hofor Racing by Bonk Motorsport 38 punten achterstand op Green op de derde plaats en 42 punten op de Zwitser Yann Zimmer in de tweede FK-BMW. Spanning en spanning nemen toe. Echter: er wordt helemaal niets beslist, want in Assen, Hockenheim en op de Norisring kunnen maximaal 168 punten behaald worden.

Gaststart door Sandra van der Sloot: alweer een vrouwelijke coureur in de DTM Trophy

Het 4.555 kilometer lange TT-circuit in Assen ten zuiden van Groningen betekent een thuiswedstrijd voor twee vrouwelijke racers. Stéphane Kox nam aan het begin van het seizoen deel aan de DTM Trophy en heeft al twee punten gescoord met de Toyota van Ring-Racing, het team dat gevestigd is nabij de Nürburgring. Dit maakt haar momenteel de best geplaatste vrouwelijke coureur in het veld, voor KTM-coureur Laura Kraihamer (AUT, True Racing by Reiter Engineering) en Audi-coureur Sophie Hofmann (GER, Heide-Motorsport). Terwijl Kraihamer de race in Assen moet overslaan en wordt vervangen door haar landgenoot Florian Janits, is Sandra van der Sloot een andere vrouwelijke autocoureur. In de BMW van Driverse Racing maakt van der Sloot, meervoudig titelwinnaar in de Nederlandse racerij, een gaststart in de DTM Trophy op een circuit dat ze heel goed kent.

DTM, 9. + 10. Rennen Red Bull Ring 2021 – Foto: Gruppe C Photography

DTM Trophy als springplank voor jong talent

Jezelf ontwikkelen als jong talent, prestaties laten zien en successen vieren – de DTM Trophy op het DTM-podium biedt hiervoor een ideale en inmiddels erkende kans. Er zijn twee aantrekkelijke aanbiedingen om mee te doen aan de DTM Trophy. De BMW M2 Cup wordt sinds de start van het seizoen exclusief op het DTM-platform verreden. Met de bijna 400 pk sterke BMW M2 CS kunnen zelfs 16-jarigen de aandacht vestigen op hun talent. De kroon op de titelhouder is een seizoen in een BMW in de DTM Trophy het jaar daarop.

Samen met partner MediaMarkt heeft DTM-organisatie ITR een nieuw “DTM Youth Development Program” voor de toekomst opgezet. Het gaat over de opkomst van digitaal naar echte autosport. Uit de eigen simraceserie van MediaMarkt kwalificeren de best geplaatste zich voor het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt, en na een gericht ondersteuningsprogramma zal het geselecteerde talent een volledig seizoen strijden in de DTM Trophy 2023.

Moritz Löhner laat momenteel zien hoe het kan. Vorig jaar won hij het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt en rijdt momenteel zijn eerste seizoen in de echte autosport in de DTM Trophy met een BMW in het opvallende MediaMarkt-design. Voor het gastoptreden in Nederland staat sportwagenrookie Löhner op een respectabele zevende plaats op de kampioenschapstafel. De simracer-professional heeft het bijzondere geluksgevoel van op het erepodium staan ​​al ervaren – en genoot duidelijk van de champagnedouche.

Zoals gebruikelijk staan ​​er in Assen ook twee races voor de DTM Trophy 2021 op het programma, die zaterdag en zondag om 15.10 uur van start gaan en live worden uitgezonden door SPORT1 en op de DTM Grid streaming portal (grid.dtm.com ) .