Nicolas Milan wint race 2 Clio Cup Europa

2021 RENAULT CLIO CUP MILAN Nicolas

Nicolas Milan (Milan Competition), die zondag van de zevende naar de tweede plaats klom, ging vandaag een stuk beter met de overwinning in de tweede van dertig races op de Clio Cup Europe-kalender. De Franse coureur versloeg teamgenoot Marc Guillot (Milan Competition) en Challengers Cup-winnaar Kévin Jimenez (GPA Racing) en klom naar de top van de Clio Cup Europa- en Groep B-klassementen.

Terwijl GPA Racing gisteren de kwalificatie domineerde, was het vandaag Milan Compétition dat voorop liep met Nicolas Milan op pole met Marc Guillot aan zijn zijde. Uitdager Kévin Jimenez en Anthony Jurado deelden rij twee voor Dorian Guldenfels (TB2S).

MILAN Nicolas (FRA), MILAN COMPETITION, RENAULT CLIO CUP EUROPE, portrait during the 1st round of the Clio Cup Europe 2021, from April 3 to 5, 2021 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France, France – Photo Florent Gooden / DPPI

Qualifying 2 – Starting grid 

Met het veld op de startgrid, bracht een probleem met het lichtsysteem de rode vlag al na 16 seconden van de race. Na tien minuten wachten in de pitlane en een ronde achter de safety car, ging de race van start. Het scherpe einde van de order bleef pat, terwijl David Pouget (GPA Racing) Thibaut Bossy (TB2S) inhaalde voor de zevende plaats.

De actie draaide al snel om in de strijd om de laatste podiumplek. Als vijfde op de grid passeerde Dorian Guildenfels Anthony Jurado in de vierde ronde voordat hij Kévin Jimenez aanviel. De poging tot winnaar van de Clio Cup Frankrijk 2019 kwam echter ten goede aan Anthony Jurado, die een positie veroverde voordat David Pouget zich bij het gevecht voegde nadat hij Mathieu Lannepoudenx (Milan Competition) had ingehaald.

Nicolas Milan ging voor een probleemloze overwinning, hoewel minder dan een seconde voorsprong op teamgenoot Marc Guillot. Wederom de winnaar in de Challengers Cup, voltooide Kévin Jimenez het podium voor David Pouget en Dorian Guildenfels, die drie ronden voor de geblokte vlag langs Anthony Jurado kwamen voor de vijfde plaats. Mathieu Lannepoudenx eindigde als zevende, gevolgd door Thibaut Bossy, Alexandre Albouy (GPA Racing) en Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) uit Polen.

88 HORN (FRA), GPA RACING, RENAULT CLIO CUP EUROPE, action during the 1st round of the Clio Cup Europe 2021, from April 3 to 5, 2021 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France, France – Photo Grégory Lenormand / DPPI

Leider in de categorie Gentlemen Drivers van start tot finish, Frank Horn (GPA Racing), won voor Lionel Viguier (TB2S) en de Spanjaard Javier Cicuendez (Team VRT)

Nicolas Milan neemt de leiding in het algemeen klassement van de Clio Cup Europa met een voorsprong van acht punten op David Pouget en 20 op Kévin Jimenez, die een voorsprong van 17 punten heeft op Alexandre Albouy in de Challengers Cup. In de Gentlemen Drivers Cup heeft Lionel Viguier drie punten voorsprong op Franck Horn.

Race 2 – Clio Cup Europe standings – Group B standings 

De Clio Cup Europe gaat vervolgens naar het Autodromo di Monza (30 april – 2 mei), waar naar verwachting verschillende Italiaanse concurrenten hun campagne zullen lanceren.

Nicolas Milan (Milan Compétition): “Dit weekend bracht een aantal goede herinneringen aan de Clio Eurocup naar boven, vooral omdat de veranderingen de Clio Cup nog leuker hebben gemaakt om te rijden. Ik had veel plezier in de eerste race en de tweede race. was een beetje rustiger. Maar de resultaten zijn er, met Marc, Anthony en Mathieu ook goed geplaatst. We zijn hier om plezier te hebben, dus we zijn blij dat er veel races zijn op circuits die nieuw zullen zijn voor ons allemaal. Ik kijk nu al uit naar Monza waar ik nog nooit eerder heb gereden! “