Nieuwkomer in DTM Walkenhorst-BMW met een driejarenplan

2021 DTM Team Walkenhorst BMW

Het BMW-team van Walkenhorst Motorsport is een van de nieuwkomers in de DTM 2021, maar het team uit Melle bij Osnabrück plant geen kort intermezzo, maar volgt een concreet plan over minimaal drie jaar. Het team rond baas Henry Walkenhorst is sinds 2013 succesvol in GT3-races, zoals het winnen van de 24-uursrace in Spa-Francorchamps en recentelijk de Intercontinental GT Challenge (IGTC).

Walkenhorst vertrouwt vooral op zijn enorme ervaring, “want we hebben al tussen de 300.000 en 400.000 kilometer afgelegd met de BMW M6 GT3”, benadrukt teammanager Niclas Königbauer in een uitgebreid interview met het webportaal DTM.com. Wie start als coureur voor Walkenhorst Motorsport wordt op een later tijdstip door het team bekend gemaakt.

Tot die tijd zijn de voorbereidingen voor DTM-toetreding in volle gang. “De DTM is het sterkste platform, maar een ander format dan de uithoudingsraces, waarin we al jaren succesvol zijn. De DTM zijn sprintraces, dat is een spannende nieuwe taak voor ons ”, benadrukt Niclas Königbauer. “Onze ingenieurs zijn al aan het piekeren over mogelijke aanpassingen. Er liggen spannende circuits voor de boeg, zoals de Norisring, die we nog niet eerder hebben gezien. “

Het DNA van de DTM – één auto, één coureur – betekent voor Walkenhorst een behoorlijke verandering ten opzichte van de uithoudingsraces en ook Niclas Königbauer heeft respect voor de concurrentie. “We kennen de GT3-scene goed, maar we gaan ervan uit dat alle teams voor de DTM elke steen nog een keer zullen omdraaien om het laatste stukje eruit te halen. De concurrentie zal zeker erg sterk zijn. “

Het DTM-platform is voor Walkenhorst Motorsport immers geen geheel onbeschreven blad. In 2020 startte het team de DTM Trophy junior-serie met twee BMW M4’s en eindigde als derde overall met de Brit Ben Tuck. “Dat was een belangrijk jaar voor ons. We hebben de DTM-omgeving, de processen en de organisatie leren kennen en waarderen. We hadden een goed gevoel vanaf de eerste race en we hadden ook plezier. ”Walkenhorst maakt dit seizoen gebruik van de synergie en doet mee aan zowel de DTM als de DTM Trophy. “We hebben langetermijnplannen, en daar hoort ook het opbouwen van onze eigen jonge chauffeurs bij.”