Nogaro trapt de festiviteiten van de 30ste verjaardag van de Clio Cup af

2021 Renault Clio Cup

Ter gelegenheid van zijn 30-jarig jubileum vindt de Clio Cup zichzelf opnieuw uit met een pan-Europees format dat bedoeld is om de beste specialist in de discipline samen te brengen met de opkomende hoopvol en de heren die op zoek zijn naar race-sensaties. De openingsronde van dit uitzonderlijke seizoen vindt deze week plaats op Circuit Paul Armagnac de Nogaro.

Voortbouwend op zijn daverende debuut met spectaculaire, levendige en actievolle races, versnelt de vijfde generatie Clio Cup zijn expansie met de Clio Cup Europe.

Dit nieuwe tijdperk zal worden ingeluid via een kalender van 15 bijeenkomsten voor in totaal 30 races verdeeld in vier groepen van vijf tot zes data * betwist in het kader van erkende racebijeenkomsten. Coureurs kunnen deelnemen aan maximaal twee groepen of deelnemen aan de hele campagne, waarbij alleen de beste 20 resultaten (het equivalent van tien raceweekends) worden gebruikt om de eerste Clio Cup Europe-winnaar te bepalen.

17 Faye Michel (fra), GM Sport, Renault Clio Cup 2020, Gentleman, CCF, action during the Coupes de Paques 2020, 1st round of the Coupe de France Renault Clio Cup 2020, from August 21 to 23, 2020 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Renault luisterde ook naar zijn klanten door een motorupgrade te introduceren die nog meer sensaties achter het stuur van de Clio Cup bood. Met zoveel nieuwe functies en grids die competitiever zijn dan ooit, belooft de show spectaculair te worden!

Oost West Thuis Best ?

Franse deelnemers vormen logischerwijs het grootste deel van het deelnemersveld voor deze première in Nogaro en onder hen zijn veel kanshebbers voor de Europese titel.

In de nasleep van zijn zesde titel in Frankrijk zou Nicolas Milan (Milan Compétition) aan het scherpe uiteinde van het veld moeten staan, met als doel een elfde Clio Cup-kroon … Wat zijn tweede op het Europese toneel zou zijn na zijn triomf in de 2012 Clio Eurocup!

Zijn missie zal allesbehalve eenvoudig zijn. Op de lijst van zijn grootste rivalen staan ​​Dorian Guldenfels (TB2S), winnaar Clio Cup Frankrijk 2019, David Pouget (GPA Racing), winnaar Clio Cup Spanje 2019, Thibaut Bossy (TB2S), die een constante koploper is in Frankrijk, en Romain Boeckler ( BRS Racing by JSB), de beste Junior in Frankrijk in 2020.

Maar de ernstigste bedreigingen kunnen ook van zijn eigen team komen, aangezien Marc Guillot, drievoudig Clio Cup Frankrijk-winnaar en tweevoudig Clio Cup Spanje-winnaar, en Anthony Jurado, zijn tweede plaats vorig jaar, ook terug zal zijn. met Milan Compétition.

Overwinning op eigen bodem is echter verre van gegarandeerd voor de Franse armada, aangezien serieuze kanshebbers rechtstreeks vanuit Nogaro zullen racen, zoals het grote Spaanse contingent onder leiding van Álvaro Bajo (Chefo Sport), die zich heeft onderscheiden in alle disciplines die hij heeft gereden. in.

Start of the race, 15 Pouget David (fra), GPA Racing, Renault Clio Cup 2020, CCF, 50 Milan Nicolas (fra), Milan Competition, Renault Clio Cup 2020, CCF, action during the Coupes de Paques 2020, 1st round of the Coupe de France Renault Clio Cup 2020, from August 21 to 23, 2020 on the Circuit Paul Armagnac, in Nogaro, France – Photo Francois Flamand / DPPI

Uitdagers, het tij van verandering?

De Challengers Cup, die is ontworpen om deelnemers met grote ambities in de Clio Cup te laten zien, zal verschillende coureurs zien die de hiërarchie willen verstoren en de algemene titel willen winnen.

De beste heer van Frankrijk vorig jaar, Mickaël Carrée (T2CM), zal proberen zijn momentum vast te houden om het gat met de leiders te dichten, net als zijn oude rivaal Laurent Dziadus (Team Lucas). Andere Clio Cup-specialisten, zoals Alexandre Albouy (GPA Racing), Kevin Jimenez (GPA Racing), Guillaume Maio (GM Sport) en Mathieu Lannepoudenx (Milan Compétition), hebben hetzelfde doel in de hoop te profiteren van hun ervaring.

Evenzo hebben het formaat en de carrièremogelijkheden van de Clio Cup nieuwe profielen aangetrokken. De Spanjaard Juan Carlos Hernández (Chefo Sport), die in 2020 een Spaans kartkampioenschap won, neemt het op 16-jarige leeftijd op tegen de Clio Cup Europe, net als Jerzy Spinkiewicz (Uniq Racing) uit Polen, die ook zijn start in het karten kreeg. .

De categorie wordt gecompleteerd door Paul Cocaign (TB2S), die overkomt van de rallycross, en Antoine Bordagaray, die zijn racedebuut maakt bij Team Borda Rally naast zijn broer Jeremy, die nu in de categorie Heren zit.

Tien coureurs zullen op Nogaro racen in de categorie Gentlemen Drivers, die is geherstructureerd om op de meest nobele manier beter aan te sluiten bij het profiel van amateurcoureurs.

Naast Jérémy Bordagaray zullen andere bekende Clio Cup France-deelnemers aanwezig zijn op de meeting: Lionel Viguier (TB2S), Michel Faye (GM Sport), Fabien Julia (LR Performance), Arnaud Gautier (T2CM), Fabien Rivals (GPA Racing) ) en “Horn” (GPA Racing), allemaal scherper dan ooit.

Ten slotte zal Chefo Sport drie coureurs in de klasse inschrijven met Stephan Polderman en René Steenmetz uit Nederland, die ervaring hebben in de Eurocup Clio, en de Spanjaard Javier Cicuendez, een vaste klant aan beide zijden van de Pyreneeën.

Na de tests die op vrijdag en zaterdag zijn gepland, worden de twee races van het Easter Cup-programma live uitgezonden op de Renault Sport Series Facebook-pagina en het Renault Sport YouTube-kanaal

TIMETABLE
 
Friday 2 April 
8h35-9h05 : Private Test 1
10h50-11h20 : Private Test 2 
13h25-13h55 : Private Test 3
15h55-16h25 : Private Test 4
 
Saturday 3 April 
8h30-9h00 : Private Test 5
14h05-14h35 : Free Practice
 
Sunday 4 April 
8h45-9h05 : Qualifying 1
15h15-15h45 : Race 1 (25 minutes + 1 lap)
 
Monday 5 April 
8h45-9h05 : Qualifying 2
15h15-15h45 : Race 2 (25 minutes + 1 lap)
 
Clio Cup Europe – 2021 calendar* 
2-5 April : Nogaro – Group B / FFSA GT
30 April-2 May : Monza – Groups A & C / ACI Racing Weekend
7-9 May : Magny-Cours – Groups B & D / GT World Challenge
14-16 May : Hockenheim – Groups B & C / GT2 Series
4-6 June : Misano – Group A / ACI Racing Weekend
25-27 June : Motorland Aragón – Group D / RFEDA Racing Weekend
9-11 July : Hungaroring – Groups A & C / GT Open
23-25 July : Imola – Group A / ACI Racing Weekend
28-31 July : Spa-Francorchamps – Group C / 24 Heures de Spa
27-29 August** : Lédenon – Groups B & D / FFSA GT
10-12 September : Red Bull Ring – Groups A & C / GT Open
17-19 September : Valencia – Group D / RFEDA Racing Weekend
1-3 October : Le Castellet – Group B / FFSA GT
29-31 October : Monza – Groups A & C / ACI Racing Weekend
12-14 November : Barcelona – Groups B & D / RFEDA Racing Weekend
**To be confirmed