Strijd om een echte DTM Trophy-cockpit: voor de beste vijf simracers in DTM Esports

2022 DTM Trophy Esports Championship

Uniek in simracen: in het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt staat een real-world cockpit in de DTM Trophy, de talentenpool op het DTM-platform, op het spel.

De vijf best geplaatste deelnemers aan het eersteklas kampioenschap nemen deel aan een licentiecursus op Lausitzring en de beste van deze baan krijgen een gratis cockpit in de 2023 DTM Trophy.

Kan Ferrari-coureur Kevin Siggy DTM Esports Championship titel winnen?

“Deelnemen aan een echt kampioenschap is iets waar elke simracer van droomt”, zegt Gianmarco Fiduci, een van de vijf kandidaten voorafgaand aan de finale. De volle aandacht gaat uit naar Portimão: op het virtuele Formule 1-circuit vindt donderdag de DTM Esports-finale plaats, vanaf 19.05 uur CEST live op YouTube en DTM Grid (grid.dtm.com), en op het echte circuit in de Algarve , DTM begint dit weekend aan zijn nieuwe seizoen. En elke esports-professional heeft zijn eigen held in DTM.

2022 DTM Trophy Esports Championship

Kevin Siggy (Team Redline), de duidelijke favoriet die de finale ingaat, kijkt naar DTM-kampioen Maximilian Götz. “Hij is een toffe kerel. Ik had hem als mijn instructeur in de AMG Academy, wat een coole ervaring was’, zegt de 23-jarige Sloveen. Moritz Löhner, nog steeds de regerend DTM Esports-kampioen en momenteel tweede in het klassement, steunt Sheldon van der Linde aangezien hij samen met de Zuid-Afrikaan al succesvol was in DTM Esports in 2020. Löhner’s teamgenoot bij Dörr Esports Florian Hasse, derde in de klassement, steunt Kelvin van der Linde. Terwijl Alessandro Ottaviani (R8G Esports), vijfde in het DTM Esports-klassement, drievoudig DTM-kampioen René Rast ondersteunt (“Hij is een geweldige coureur en een DTM-legende!”), noemt Gianmarco Fiduci (Team Fordzilla) Nick Cassidy als zijn favoriet: “Ik vind het echt geweldig dat hij dankzij zijn eigen YouTube-kanaal heel dicht bij zijn fans staat.”

De volle focus ligt echter op de finale van het DTM Esports Championship, waarvan de waarde in het seizoen 2022 flink is gestegen. “Ik denk dat het DTM Esports-seizoen een stap voor is in vergelijking met andere series”, is vijfvoudig seizoenswinnaar Kevin Siggy overtuigd. “Vooral de races van 60 minuten, die meer afwisseling bieden qua strategie, zijn het beste kenmerk van de serie.” Titelverdediger Löhner waardeert vooral de mogelijkheid om in het kampioenschap van dit jaar de eigen set-up te bepalen. “In de meeste series is dat niet het geval, maar we moeten nu veel tijd en moeite investeren om de perfecte afstelling voor de volgende race te vinden”, meldt Löhner. “Daarom beschouw ik het kampioenschap van dit jaar als een van de moeilijkste die we ooit op RaceRoom hebben gehad.” Fiduci voegt toe: “Vanuit het perspectief van de toeschouwers vind ik de uitzendingen en de graphics in de stream echt geweldig.”

Kevin Siggy, die altijd een iets betere set-up voor zijn Ferrari 488 lijkt te hebben gevonden dan de tegenstander, heeft een indrukwekkende voorsprong na vijf van de zes evenementen in het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt met 380 punten, duidelijk voor BMW-coureur Moritz Lohner (326). Florian Hasse (BMW/234) en het Italiaanse Ferrari-duo Gianmarco Fiduci (222) en Alessandro Ottaviani (202) ronden de top vijf af. Maar ook de als zesde geplaatste Leonard Krippner (BMW/Dörr Esports) is met 197 punten nog steeds binnen bereik.

2022 DTM Trophy Esports Championship

Moritz Löhner heeft al bereikt wat zijn rivalen nog willen bereiken. Als beloning voor het winnen van de DTM Esports-titel kreeg de 23-jarige uit München een test met een op productie gebaseerde GT-sportwagen. Löhner maakte van de gelegenheid gebruik en nam uiteindelijk deel aan het volledige DTM Trophy-seizoen 2021, waarbij hij zelfs tweemaal op het podium eindigde. “Voor een simracer zonder een achtergrond in de autosport is dat gewoonweg verbluffend!”, zegt Löhner. “Ik ben er zeker van dat iedereen die het goed doet in esports ook zijn vaardigheden kan omzetten in echte autosport en het tegen de beste kan opnemen.” In 2022 racet Moritz Löhner weer in de DTM Trophy, maar aangezien hij nog geen rit voor 2023 heeft veiliggesteld, laat hij zijn rivalen er niet zomaar vandoor gaan met de hoofdprijs. En het kan nog niet helemaal worden uitgesloten dat Moritz Löhner donderdagavond met succes zijn DTM Esports Championship powered by MediaMarkt-titel verdedigt. De kans is klein, maar hij wil er gebruik van maken. Löhner beschouwt het boeiende duel met Siggy in ieder geval als het hoogtepunt van het seizoen.