Toeschouwers welkom bij DTM race op Lausitzring en Zolder

2021 DTm Monza

Slechts een week na de succesvolle DTM-seizoensopener 2021 gaan de lichten ook voor de toeschouwers op groen: eindelijk keren de toeschouwers terug naar de tribunes voor de volgende twee DTM-raceweekenden van 23-25 ​​juli op DEKRA Lausitzring en vanaf 6-8 augustus in Zolder in België.

Het toeschouwersconcept, ontwikkeld in samenwerking met de respectievelijke autoriteiten, laat toe om tot 10.000 fans per dag te verwelkomen op Lausitzring en tot 5.000 fans per dag op Zolder, mede door de beperkte tribunecapaciteiten.

Start of the race, 53 Jamie Green (GBR, Audi Sport Team Rosberg, Audi RS 5 DTM) taking the lead from 33 René Rast (GER, Audi Sport Team Rosberg, Audi RS 5 DTM), 4 Robin Frijns (NED, Audi Sport Team Abt Sportsline, Audi RS 5 DTM), DTM Lausitzring 2019, (Photo by Hoch Zwei) *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI / Thomas Suer +++

De DTM 2021, die voor het eerst wordt gereden met spectaculaire GT-raceauto’s van Audi, BMW en Mercedes, evenals Ferrari, Lamborghini en McLaren, ging afgelopen weekend (18-20 juni) aan zijn 35e seizoen van start met een paar spectaculaire races. Op zaterdag won de 19-jarige Red Bull-junior-coureur Liam Lawson uit Nieuw-Zeeland met zijn Ferrari en werd daarmee de jongste DTM-racewinnaar ooit, terwijl de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde op zondag, zijn 25e, als beste uit de bus kwam met zijn Audi. verjaardag en gaat naar Lausitz als leider in het puntenklassement.

Voor het tweede DTM-raceweekend in Lausitz is toegang mogelijk voor personen die zijn ingeënt, hersteld zijn of negatief hebben getest op Covid-19. Zittend is het dragen van een mondkapje niet verplicht. Anders is het dragen van een medisch gezichtsmasker dat neus en mond bedekt overal in het evenementengebied verplicht. Vanwege de geldende beperkingen is toegang tot de paddock momenteel niet mogelijk.

Voor een bezoek aan de derde tourstop van het huidige DTM-seizoen op Circuit Zolder, zo’n 70 kilometer ten westen van de Duitse stad Aken, worden 5.000 toeschouwers per dag toegelaten. In twee zones hebben fans de mogelijkheid om zich te verplaatsen ofwel in het gebied van tribune 3 of in het populaire bosgebied rond tribune 6. Momenteel is toegang tot de paddock op Zolder ook niet mogelijk.

“We kunnen gewoon niet wachten om eindelijk weer fans te kunnen verwelkomen in de DTM. Na de succesvolle seizoensopener op Monza is het toelaten van toeschouwers op Lausitzring en Zolder een geweldig teken voor alle DTM-fans”, verheugt Benedikt Böhme, algemeen directeur van de DTM-organisatie ITR.