Tweede dag van de DTM-test op Hockenheim: Lucas Auer schittert met de late snelste rondetijd

DTM Test Hockenheimring Lucas Auer

Voor de tweede dag op rij gaat de snelste tijd naar Mercedes: bij goede weersomstandigheden gingen de DTM-coureurs op de tweede dag van de officiële test op Hockenheim voluit. Tijdens het proces zette de Oostenrijker Lucas Auer de snelste tijd neer net voor het einde van de sessie met de Mercedes-AMG GT3 van de nieuwkomers van de serie, Mercedes-AMG Team Winward.

Met 1m36.153s op het Grand Prix-circuit in Baden-Württemberg eindigde de vijfvoudig DTM-racewinnaar slechts tweehonderdste van een seconde voor zijn Monegaskische collega-Mercedes-AMG-coureur Vincent Abril (Mercedes-AMG Team HRT, 1m36. 173s), die tweede was. De Spaanse DTM-terugkeerder Daniel Juncadella (Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team GruppeM) werd derde met 1m36.251s. De best geplaatste Audi-coureur was Mike Rockenfeller (GER, ABT Sportsline) met 1m36.670s op de zevende plaats. Alex Albon (THA, AF Corse, 1m37.012s) stond op de negende plaats met de Alpha Tauri Ferrari. Tweevoudig kampioen Marco Wittmann (GER, Walkenhorst Motorsport) zette met 1m37.190 opnieuw de snelste tijd neer met een BMW. In totaal waren 18 coureurs van tien teams tijdens de twee testdagen op de baan.

“Normaal gesproken neem ik de druk van hem weg, maar ik denk dat Lucas dit seizoen tot de kampioensfavorieten behoort”, zei Gerhard Berger tijdens een digitale persconferentie eerder op de middag. Zijn neefje werd meteen bevallen. “Ik zou zeggen dat vanmiddag een redelijk realistische indruk geeft”, zegt de Oostenrijker over zijn snelste tijd van de dag. “Ik heb veel geleerd over de Mercedes-AMG GT3, die in veel opzichten nog nieuw voor me is. Er zullen zeker nog meer komen tot de seizoensopener. “

Hubert Haupt schrijft DTM-geschiedenis: 30 jaar geleden als coureur, nu als teameigenaar

Op de twee testdagen deed Alex Albon (THA) zijn eerste DTM-ervaring op met de Alpha Tauri Ferrari (AF Corse). “Na de Formule 1 behoort DTM tot de topklasse, het niveau van de coureurs is extreem hoog”, merkte de Formule 1-test- en reservecoureur van Red Bull Racing op.

Hockenheim, Germany: DTM Test Hockenheimring,

Sophia Flörsch liet ook op de tweede dag weer een goede indruk achter met de Audi R8 LMS van ABT Sportsline. De nauwe samenwerking met haar teamgenoten Mike Rockenfeller (GER) en Kelvin van der Linde (RSA) gebruikte ze om ervaring op te doen en verder te verbeteren. “Kelvin is een GT3-expert, terwijl Mike echt een enorme DTM-ervaring heeft. Ik kan daar alleen maar van profiteren om zo snel te worden als deze twee, ”zei de 20-jarige.

Hubert Haupt uit München reed ondertussen 30 jaar geleden in de DTM als jonge coureur met Audi, reed 20 jaar geleden met Opel en is nu terug als teameigenaar. “DTM is springlevend! Dat maakt me blij. Betrokken raken bij mijn team is een droom die uitkomt voor mij ”, zegt Haupt, die van plan is om zelf in ten minste één DTM-race te racen met een van de Mercedes-AMG GT3’s van zijn HRT-team.

SAT.1, ZDF en Sport1 woonden de DTM-testdagen op Hockenheim bij met hun eigen camerateams en reporters. Daarnaast lag de focus van de tv-productie op de nieuwe teams en coureurs, zodat tv-stations in landen als Nieuw-Zeeland (Liam Lawson) en Zuid-Afrika (het broederkoppel van Sheldon en Kelvin van der Linde) werden voorzien van beeldmateriaal van DTM organisator ITR. De acht raceweekends van de DTM worden live uitgezonden door SAT.1 in de Duitstalige landen en in meer dan 50 landen wereldwijd.

DTM, 1. Test Hockenheimring 2021 – Foto: Gruppe C Photography; #9 Audi R8 LMS GT3, Abt Sportsline: Kelvin van der Linde; #16 BMW M6 GT3, ROWE Racing: Sheldon van der Linde,

Ter verdere voorbereiding op het seizoen nemen de teams het weer tegen elkaar op tijdens de tweede officiële DTM-test op DEKRA Lausitzring van 4-6 mei. Het 35e seizoen van de DTM gaat van 18 tot 20 juni van start in het Royal Park van Monza in Italië.

DTM Test @ Hockenheim (GER), dag 2: top tien resultaat

 1. Lucas Auer (AUT) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team Winward, 1: 36.153
 2. Vincent Abril (FRA) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT, 1: 36.173
  3.Daniel Juncadella (ESP) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team GruppeM, 1: 36,251
 3. Philip Ellis (SUI) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team Winward, 1: 36.351
  5.Maximilian Götz (GER) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team HRT, 1: 36.375
 4. Arjun Maini (IND) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team GetSpeed, 1: 36.555
 5. Mike Rockenfeller (GER) Audi R8 LMS, ABT Sportsline, 1: 36.670
  8.Maximilian Buhk (GER) Mercedes-AMG GT3, Mercedes-AMG Team Mücke, 1: 36.780
 6. Alex Albon (THA) Ferrari 488 GT3, Alpha Tauri AF Corse, 1: 37.012
 7. Liam Lawson (NZL) Ferrari 488 GT3, Red Bull AF Corse, 1: 37.184

De tweedaagse DTM-test in Hockenheim was de eerste activiteit voor Michelin als officiële bandenpartner van de serie. In totaal werden 700 banden, opgesplitst in ‘medium’ en ‘harde’ verbindingen, geleverd vanuit de productiefaciliteit van Michelin Compétition in de industriezone van Cataroux bij Clermont-Ferrand. Om de teams te ondersteunen waren er twee Michelin-technici aanwezig in Hockenheim. Op de tweede testdag mocht elke coureur één set van de medium compound gebruiken en bijna alle teams maakten van deze gelegenheid gebruik.

Tijdens de tweedaagse DTM-test op Hockenheim had Christian Mamerow voor het eerst dienst als teammanager voor ABT Sportsline. De 36-jarige heeft race-ervaring uit de eerste hand: in 2014 maakte hij deel uit van het winnende team in de 24-uursrace van de Nürburgring. In DTM zet Chris Mamerow een familietraditie voort: vader Peter reed al af en toe in 1984 en 1985 en reed in 2001 met zijn eigen team een ​​Opel Astra V8.

Tweevoudig DTM-kampioen Gary Paffett was al onderweg naar Italië voor de Formule E, de 28-jarige Mercedes-AMG-coureur Maximilian Buhk zat donderdag achter het stuur van Mücke Motorsport’s Mercedes-AMG GT3 in Hockenheim. Buhk was misschien niet ingeschreven voor de DTM van 2021, maar hij heeft wel een schat aan GT3-ervaring.

Naast de DTM-teams kregen ook de teams uit de DTM Trophy junior raceserie de kans om zich voor te bereiden op het seizoen 2021 tijdens de twee testdagen op Hockenheim. De twee BMW-teams Walkenhorst Motorsport en Hofor Racing by Bonk Motorsport maakten van deze mogelijkheid gebruik. Voor Walkenhorst reden Theo Oeverhaus en de Amerikaanse coureur Chandler Hull elk rondjes met één auto. Voor Hofor Racing by Bonk Motorsport reden Christopher Rink en Philipp Stahlschmidt ook elk in één BMW, terwijl Michael Schrey en Gabriele Piana elkaar afwisselden in de derde auto van het team.