Voorafgaand aan de start van seizoen 2021: DTM-testdagen op Hockenheim en Lausitzring

2021 DTM test

De DTM begint het seizoen 2021 met de eerste officiële testsessies op Hockenheim en Lausitzring. In de gezamenlijke voorbereiding op de seizoensstart, die zal plaatsvinden op het Italiaanse circuit van Monza met zijn lange geschiedenis van 18-20 juni 2021, nemen de DTM-teams het voor het eerst tegen elkaar op op de Hockenheimring op 7 en 8 april 2021.

De tweede test volgt op de Lausitzring van 4-6 mei 2021. De kalender voor het seizoen 2021 bestaat uit acht raceweekenden in Duitsland en het nabijgelegen buitenland. De late seizoensstart in het midden van het jaar moet ook de kans vergroten om weer toeschouwers ter plaatse te kunnen toelaten.

Frederic Elsner, directeur evenement en operaties bij ITR en verantwoordelijk voor het DTM-seriemanagement: “In het nieuwe seizoen blijft de DTM trouw aan zijn DNA: een sprintrace-format, professionele coureurs zonder coureurswisselingen, een verplichte pitstop voor prestaties, uitzendingen met een groot bereik op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur door onze tv-partner za.1. Nieuw zijn de gewijzigde technische voorschriften die eindelijk weer de langverwachte merkvariant garanderen. ”

De GT-sportwagens uit de junior raceserie DTM Trophy zullen hun officiële pre-season tests samen met de DTM afronden op Hockenheim (7-8 april) en Lausitzring (4-6 mei). In het eerste seizoen 2020 bleken de junior raceseries al succesvol te zijn met een aantrekkelijke merkvariatie en voor het seizoen 2021 wekt ze ook veel interesse van ambitieuze jonge coureurs die hun vaardigheden tonen op het DTM-podium en zich zo profileren voor de vermaarde race. serie. Ben Green, die in 2020 een BMW M4 reed voor FK Performance Motorsport en het seizoen afsloot als de best geplaatste juniorcoureur, kwalificeerde zich voor een testsessie met een DTM-auto die hij de komende maanden moet afronden. Met deze prijs heeft hij nu de mogelijkheid om zich te profileren in de setting van gerenommeerde teams en fabrikanten.

Tijdens de laatste testweek in de regio Lausitz zal de nieuwe BMW M2 Cup op 7 mei 2021 ook officieel voor het eerst op de testbaan verschijnen. In 2021 en 2022 zal de BMW M2 Cup exclusief op het ondersteuningspakket worden gehouden. van de DTM. Als een andere belangrijke hoeksteen in de ondersteuning van jonge coureurs, zal de nieuwe one-make-serie in de toekomst een springplank zijn naar de DTM Trophy voor jonge coureurs, waardoor ze de kans krijgen om hun talent te bewijzen in de setting van de populaire raceserie.