Colin Caresani kan terugslaan in DTM Trophy op Red Bull Ring

2022 DTM Trophy Red Bul Ring Colin Caresani

Een sextet strijdt om de DTM Trophy-titel. Voorafgaand aan de elfde en twaalfde race van het seizoen op de Oostenrijkse Red Bull Ring (23 t/m 25 september) hebben zes coureurs nog theoretische kansen op de felbegeerde titel in de talentenpool op het DTM-platform.

Met nog vier races te gaan, twee in Stiermarken en twee in Hockenheim, zijn er immers nog 116 punten over, elk 25 voor een overwinning, drie voor een poleposition en één voor de snelste raceronde. Met 178 punten is Tim Heinemann (GER), die de Toyota Supra bestuurt van het Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing team, de leider in de punten.

2022 DTM Trophy Red Bul Ring

De 23-jarige heeft 60 punten voorsprong op de tweede geplaatste Nederlander Colin Caresani (118) met de Project 1 BMW, nog een punt voorsprong op de 17-jarige Theo Oeverhaus (GER, 117) met de Walkenhorst BMW. Tot de titelkandidaten behoren ook de Braziliaan Thiago Vivacqua (92) met de Heide Audi, de Fransman Edouard Cauhaupé (72) met de BWT Mücke Mercedes-AMG en de pas 16-jarige Daniel Gregor (GER, 69), die een Porsche van KÜS Team Bernhard, respectievelijk op de vierde, vijfde en zesde plaats van het klassement. Het feit dat coureurs uit vier verschillende landen in het titelsextet staan, onderstreept de internationaliteit van de raceserie.

Toyota-coureur Heinemann heeft zelfs een matchpunt op Red Bull Ring: als hij zondag terugkeert naar Duitsland met een marge van 58 punten of meer op zijn rivalen, kan niemand hem afhouden van zijn tweede titelzege na 2020. Maar Uwe Kleen , Toyota Gazoo Racing Germany, aangedreven door Ring-Racing teambaas, beschouwt de kans op een vroege titeloverwinning als zeer klein, niet in het minst wijzend op een extra gewicht van 25 kilogram na de overwinning in de race van zondag op Spa-Francorchamps dat zal vooral een negatief effect hebben op het snelle, 4,318 kilometer lange Grand Prix-circuit met zijn lange bergop. Uwe Kleen is ondertussen vol lof over zijn chauffeur. “Hij luistert naar het team en voert al zijn taken goed en consequent uit”, zegt Kleen. “En hij weet gewoon hoe hij snel moet rijden.”

2022 DTM Trophy Red Bul Ring preview
DTM Trophy Nürburgring 2022 Foto: DTM/ITR/Christians

Geen enkele coureur heeft in elke race punten gescoord, zelfs Heinemann niet. Caresani, Oeverhaus en Cauhaupé hadden allemaal twee non-scores, Vivacqua drie en Gregor vier. Ook de punten voor de kwalificatie en de snelste raceronde spelen een belangrijke rol. Zo voegde Heinemann al 15 extra punten toe aan zijn totaal, Gregor acht, Vivacqua en Cauhaupé elk zeven en Caresani en Oeverhaus elk vier. Vijf overwinningen tot dusver dit seizoen onderstrepen de indrukwekkende prestaties van Heinemann, aangezien de coureur in 2020 van simracen naar DTM Trophy is afgestudeerd. Caresani heeft tot nu toe twee overwinningen behaald, Oeverhaus, Gregor en Louis Henkefend (GER, Project 1 BMW), elk één. Vivacqua, tot nu toe vier keer op het podium, en Cauhaupé, met één podiumplaats, hebben hun hoop op het behalen van hun eerste raceoverwinning nog niet opgegeven.

De DTM Trophy-races beginnen op zaterdag en zondag om 15.15 uur en worden live uitgezonden op ServusTV (ook in Duitsland) en DTM TV (tv.dtm.com).

Deelnemerslijst DTM Trophy 2022 : ronde 11/12 Red Bull Ring, Spielberg, Oostenrijk

#NAMENATTEAMCAR
5Steriyan Folev BULFK Performance MotorsportBMW M4
11Moritz LöhnerGERFK Performance MotorsportBMW M4
12Marc de FulgencioESPFK Performance MotorsportBMW M4
13Louis HenkefendGERProject 1BMW M4
17Mikaeel PitamberRSAHeide-MotorsportAudi R8
18Edouard CauhaupéFRABWT Mücke MotorsportMercedes-AMG
19Rodrigo Dias AlmeidaMOZBWT Mücke MotorsportMercedes-AMG
21Alexander PapadopulosUSASelleslagh Racing Team (SRT)Mercedes-AMG
23Jordan WallaceUSAFK Performance MotorsportBMW M4
25Daniel Gregor GERKÜS Team BernhardPorsche 718 Cayman
26Ricky CapoAUSKÜS Team BernhardPorsche 718 Cayman
31Thiago VivacquaBRAHeide-MotorsportAudi R8
34Theo OeverhausGERWalkenhorst MotorsportBMW M4
47Colin CaresaniNLDProject 1BMW M4
48Sophie HofmannGERHeide-MotorsportAudi R8
63Jacob RiegelGERSpeed MonkeysAston Martin Vantage
90Tim HeinemannGERRing-RacingToyota Supra
99Nick HanckeGERSpeed MonkeysAston Martin Vantage

images © DTM