Colin Caresani naar P2 – Henkefend claimt zege DTM Trophy NorisRing

2022 DTM Trophy Norisring Colin Caresani

BMW-coureur Louis Henkefend heeft zondag de DTM Trophy race op de Norisring gewonnen. Zijn Nederlandse teamgenoot Colin Caresani rondde het dubbele succes voor het Project 1-team af door als tweede te eindigen.

Henkefend werd na 29 ronden geklasseerd als winnaar van de zesde race van het seizoen in de talentenpool op het DTM-platform. Caresani slde P2 veilig voor Mercedes-AMG-coureur Rodrigo Dias Almeida (BWT Mücke Motorsport) uit Mozambique.

2022 DTM Trophy Norisring Colin Caresani

Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing), de leider van de punten voorafgaand aan de race, kwam als eerste over de finish. Door een tijdstraf van vijf seconden vanwege een aanrijding zakte hij terug naar de vijfde plaats. Zijn Duitse landgenoot Theo Oeverhaus (BMW, Walkenhorst Motorsport) onderging hetzelfde lot. Hij kwam vlak achter Heinemann over de finish, maar werd als zesde geklasseerd. Als gevolg hiervan promoveerde de Amerikaanse JP Southern naar de vierde plaats met de EastSide Motorsport Audi, die vanaf poleposition was gestart.

Heinemann had bij de start de controle en leidde het veld van Henkefend, Southern, Caresani en Oeverhaus. Achter de Toyota-coureurs kwamen drie coureurs in de eerste bocht met elkaar in botsing, wat leidde tot een safety car-interventie en een uitgebreide neutralisatie. Kort nadat het racen was hervat, gebeurde er opnieuw een ongeval en werd de safety car opnieuw ingezet.

In de slotfase maakte het kwintet voor Heinemann, Henkefend, Oeverhaus, Caresani en Almeida de lange gele fasen goed door de toeschouwers te voorzien van vermakelijke positiegevechten. Tijdelijk wisten Heinemann, Henkefend en Oeverhaus weg te blijven van hun twee rivalen, maar de intense gevechten van het toptrio stelden Caresani en Almeida in staat om weer dicht bij de koplopers te komen.

Henkefend hield Heinemann onder druk en zette zijn BMW naast Heinemanns Toyota in de remzones van de veeleisende Norisring. De DTM Trophy-kampioen van 2020 weerstond echter de enorme druk van zijn tegenstanders. Heinemann behield de koppositie van Oeverhaus en Heinemann, in ieder geval op de weg, totdat de geblokte vlag uit was. De Duitse Sophie Hofmann scoorde ook in de tweede race een punt. Met de Heide-Motorsport Audi werd ze tiende en heeft ze nu vijf punten op haar teller.

De strijd tussen Caresani en Heinemann bovenaan het klassement duurt voort. Na zes van de 14 races van het seizoen staat de Nederlander aan kop met 99 punten, terwijl Heinemann slechts één punt achterstand heeft. De volgende DTM Trophy-ronde wordt in het laatste weekend van augustus verreden op de Nürburgring.

 Result Race 2 Sunday

images © DTM/ITR/Reinhardt