Colin Caresani wint race 1 – Tim Heinemann kroont zich tot de DTM Trophy-kampioen van 2022

2022 DTM Hockenheim Tim Heinemann

Toyota-coureur Tim Heinemann is voor de tweede keer na 2020 DTM Trophy-kampioen. In de voorlaatste race van het seizoen 2022 op de Hockenheimring was de zesde plaats genoeg voor de 23-jarige Duitser met de Toyota Supra van Toyota Gazoo Racing Germany.

Aangedreven door het Ring-Racing-team om de vroege titel in de talentenpool op het hoogwaardige DTM-platform te bezegelen. Zijn titelrivaal Colin Caresani claimde de overwinning in de race met de Project 1 BMW. Het was al de vierde overwinning van het seizoen voor de jonge Nederlander. Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (FRA) van het BWT Mücke Motorsport-team op de tweede plaats en de 17-jarige Duitser Theo Oeverhaus met de Walkenhorst Motorsport BMW op de derde plaats completeerden het podium.

2022 DTM Hockenheim Tim Heinemann

Op een indrukwekkende manier overwon Tim Heinemann alle obstakels op weg naar zijn herhaalde kroon. Door een gridstraf, nog daterend uit de Red Bull Ring-race, begon de race pas vanaf de negende plaats op de grid, maar werkte zich al snel op. Vervolgens was het vooral de Braziliaan Thiago Vivacqua die Heinemann het leven zuur maakte. De Duitser lag in de strijd om de zesde plaats tijdelijk voor op de Heide-Motorsport Audi R8, waarna Vivacqua zijn positie weer opeiste. De strijd werd beslist met nog een paar ronden te gaan: Vivacqua verloor de drive en viel uiteindelijk uit. Dat maakte de weg vrij voor Heinemann: alleen een technisch mankement had de vroege titelwinst van de Duitser kunnen voorkomen. “Eindelijk, het is ons gelukt! Met een zesde plaats is het niet helemaal ‘in stijl’, zoals je het graag zou willen, maar dat geeft niet”, aldus een opgeluchte Heinemann. “Vandaag had er veel kunnen gebeuren, maar uiteindelijk is alles volgens plan verlopen.”

2022 DTM Hockenheim Colin Caresani

Voor het weekend was Caresani de enige overgebleven rivaal van Heinemann in de strijd om de titel. De Nederlander startte vanaf de tweede plaats en liet een foutloos optreden zien. Hij behaalde een indrukwekkende raceoverwinning en behaalde het extra kampioenschapspunt voor de snelste raceronde. Achter hem reed de als tweede geplaatste Cauhaupé een consistente race, terwijl de hete drievoudige strijd om de laatste podiumplaats het meest vermakelijke element was. Aan de strijd deden de twee BMW M4-coureurs Moritz Löhner (GER, FK Performance Motorsport) en Theo Oeverhaus mee, evenals gastcoureur Vincent Andronaco met de Allied-Racing Porsche 718 Cayman. Laatstgenoemde had zich zondagochtend in de kwalificatie van pole position verzekerd. In de beginfase van de race leidde Andronaco de race, maar moest uiteindelijk Caresani en Cauhaupé voorbij laten gaan. In de slotfase verdedigde hij zich fel tegen Löhner en Oeverhaus. Het trio presenteerde vermakelijke races aan de talrijke toeschouwers op de Hockenheimring totdat Oeverhaus de overhand had.

De laatste race van de 2022 DTM Trophy begint zondag om 15.15 uur en wordt live uitgezonden op Servus TV en DTM TV (tv.dtm.com).

Result race 1 Saturday