Comeback op de Nürburgring: Hubert Haupt schrijft DTM-geschiedenis

2021 DTM Haupt Racing Team

Voor Hubert Haupt gaat een andere droom in vervulling. Met de Mercedes-AMG van zijn eigen Haupt Racing Team (HRT) maakt Hubert Haupt zijn comeback in de serie, waarbij hij de overstap maakt van teameigenaar naar teamgenoot, wat een ongekende prestatie neerzet.

De 52-jarige is de eerste DTM-coureur die deelneemt aan alle drie de tijdperken van de al lang bestaande serie: in de klassieke DTM van 1984 tot 1996, in het tweede tijdperk van 2000 tot 2020 en ten slotte in het huidige tijdperk. van de GT-racewagens (vanaf 2021). In de jaren 1991 en 1992 nam Haupt deel aan 25 DTM-races als fabriekscoureur voor Audi, waarbij hij zijn beste resultaat behaalde door als derde te eindigen in de AVUS-race in Berlijn in 1991. In 2001 stond hij op de startgrid voor 20 races met Opel. Door in de zomer van 2020 zijn team HRT op te richten en met een paar Mercedes-AMG’s deel te nemen aan de DTM 2021, had de vastgoedondernemer en projectontwikkelaar zijn eerste grote droom al vervuld.

ADAC TOTAL 24h Nürburgring Qualifikationsrennen 2021 Foto: Gruppe C Photography

Met zijn veld van wereldklasse racet de DTM van 20-22 augustus in de Duitse Eifel. Op zaterdag en zondag zullen zeker 20 DTM-raceauto’s het asfalt op de Nürburgring opwarmen. De races beginnen op beide dagen om 13.30 uur en worden live uitgezonden op SAT.1 en in meer dan 60 landen wereldwijd. Aan het stuur van de zwart-witte Mercedes-AMG met startnummer 6 zal Hubert Haupt betrokken zijn bij de zwaar bevochten DTM-actie. Zijn comeback wordt ondersteund door een prominente en bekende partner die ook al vele seizoenen bij DTM betrokken is: het wereldwijd bekende lifestylemagazine PLAYBOY.

“Dit is weer een droom die uitkomt voor mij. Eerst mijn eigen team, deelnemend aan DTM, en nu zit ik weer achter het stuur in deze serie waar ik zoveel herinneringen aan heb. Als racer kun je je bijna niets beters voorstellen”, zegt Hubert Haupt.

Als teameigenaar leidt Hubert Haupt zijn team HRT, gevestigd op het bedrijventerrein aan de Nürburgring, maar wanneer hij achter het stuur kruipt van de derde HRT Mercedes-AMG, zullen zijn coureurs voorlopig ook zijn rivalen zijn. Tijdens de spectaculaire DTM-seizoensopener op Monza behaalden de twee HRT-coureurs Maximilian Götz (GER) en Vincent Abril (MON) al meteen een podiumplaats. “Vanuit sportief oogpunt is de kans om mezelf te testen in deze sterke omgeving met jonge professionals natuurlijk aantrekkelijk. We zijn goed voorbereid en ik geloof dat we een goed resultaat kunnen behalen”, zegt Haupt, die al jaren succesvol is in endurance racen. Afgelopen zaterdag stond Hubert Haupt nog op het podium met zijn teamgenoten Adam Christodoulou (GBR) en Patrick Assenheimer (GER) na als tweede overall te zijn geëindigd in de vier uur durende race op de Nürburgring Nordschleife.

“Het is indrukwekkend dat Hubert Haupt in alle drie de tijdperken van de DTM als coureur meedoet. Zijn comeback, in combinatie met de terugkeer van een prominente partner, is echt een waardevolle toevoeging en onderstreept de aantrekkingskracht van de DTM”, zegt Frederic Elsner, director event & operations van de DTM-organisatie ITR.

DTM houdt zijn tweede raceweekend op DEKRA Lausitzring van 23-25 ​​juli.