DTM Classic autosportgeschiedenis op het circuit: Touring Car Legends tijdens zes raceweekends

2021 DTM classic

DTM Classic zet de legendes van het toerwagenracen weer in de schijnwerpers. Tijdens zes raceweekends van de populaire DTM zorgen de legendarische toerwagens uit de jaren 80 en 90 voor een nostalgische lekkernij waar meerdere generaties van kunnen genieten.

Naast de DTM als hoofdact en de junior race series DTM Trophy, is DTM Classic een van de pijlers van het DTM-platform. Elk raceweekend worden de twee races van 30 minuten van de Touring Car Legends en de kwalificatie live uitgezonden op het online platform DTM Grid (grid.dtm.com). De Automobilclub von Deutschland (AvD) coördineert de klassieke auto-activiteiten ter ondersteuning van de DTM.

Fascination DTM: touringcars die blijven opwinden

Legendarische toerwagens uit de jaren tussen 1984 en 1996 zoals AMG-Mercedes C Klasse, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155 V6 en Opel Calibra V6 of BMW M3, Ford Sierra Cosworth en Mercedes 190E Evo zijn allemaal vertegenwoordigd in het fascinerende veld. Ondertussen laten toerwagenlegendes zoals drievoudig DTM-kampioen Klaus Ludwig of voormalig kampioenen Kurt Thiim en Volker Strycek, waarvan de laatste de inaugurele DTM-kampioen is, laten zien dat ze niets van hun vaardigheden hebben verloren.

De Touring Car Legends (TWL) beginnen begin juli op het DTM-platform aan de Norisring, het stratencircuit van Neurenberg dat doordrenkt is van geschiedenis. De volgende evenementen op Lausitzring, Zolder (BEL), Nürburgring en Assen (NED), evenals de finale op Hockenheim, worden ook gehouden op gerenommeerde racecircuits die deel uitmaken van de DTM-geschiedenis.

Autosportlegendes: een attractie voor meerdere generaties

“De Touring Car Legends in het bijzonder en in de toekomst ook historische Formule 1-auto’s en legendarische Groep C-sportwagens maken van DTM Classic een motorsportervaring vol emotie die meerdere generaties zal prikkelen”, zegt Frederic Elsner, directeur evenement bij de DTM-organisatie ITR.

ITR-partner AvD heeft de coördinatie van de DTM Classic-activiteiten op zich genomen met zijn ruime ervaring, onder meer uit de organisatie van de traditionele AvD Oldtimer Grand Prix op de Nürburgring als Europa’s grootste evenement voor historische (race) auto’s. “Wanneer de Touring Car Legends zes DTM-weekenden zullen racen, kunnen toeschouwers voor de schermen en hopelijk ook weer op de racecircuits weer een reünie vieren met de autosportlegendes uit het verleden. Wanneer een vol veld van legendarische raceauto’s zijn rondjes aflegt, wordt het een ervaring vol emotie voor motorsportfans, maar ook voor het hele gezin ”, zegt Lutz Leif Linden, secretaris-generaal van de AvD.

“DTM Classic is de ideale omgeving voor onze Touring Car Legends. We zijn verheugd deel uit te maken van het aantrekkelijke programma van zes raceweekenden van de DTM ”, zegt Jörg Hatcher, algemeen directeur van Tourenwagen Legenden GmbH. “Deelnemen aan de gelederen van Europa’s meest succesvolle motorsportplatform is ook een echt hoogtepunt voor onze deelnemers. Het merendeel van onze auto’s heeft op een onvergetelijke manier al geschiedenis geschreven. ” De snelgroeiende Touring Car Legends-serie gaat in 2021 zijn derde seizoen in.

Kalender 2021 DTM Classic 2021
1 2–4 juli Norisring Duitsland
2 23–25 juli DEKRA Lausitzring (GP circuit) Duitsland
3 6–8 augustus Zolder België
4 20-22 augustus Nürburgring Duitsland
5 17–19 september Assen Nederland
6 1–3 oktober Hockenheim Duitsland