DTM testdag 2 in Portimão: Snelste tijd voor SSR Performance Porsche

2022 DTM Portimão: SSR Performance Porsche

Eerste snelste tijd voor SSR Performance Porsche in DTM: de Noor Dennis Olsen eindigde als snelste coureur op de tweede dag van de tweede officiële DTM-test in Portimão.

Met de Porsche 911 van het in München gevestigde SSR Performance-team voltooide Olsen zijn snelste ronde van het 4.563 kilometer lange Formule 1-circuit aan de kust van de Algarve in 1m 41,378s. De best geplaatste Audi-coureur, de Zwitser Nico Müller (Team Rosberg) eindigde op de tweede plaats met 1m 41.647s, gevolgd door Nicki Thiim met de Lamborghini Huracán van T3 Motorsport (1m 41.690s).

SSR Performance presenteert ontwerp voor het DTM-seizoen 2022

Negenvoudig wereldkampioen rally Sébastien Loeb (FRA) bereidde zich voor op zijn DTM-debuut dit weekend met 75 ronden in de Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari, slechts drie coureurs legden woensdag meer ronden af. Met een recordveld van 29 coureurs uit 15 landen en raceauto’s van zes merken begint DTM zijn 36e seizoen met de eerste twee van de 16 races van dit jaar. In Duitstalige landen zendt ProSieben op zaterdag live uit als onderdeel van zijn “Super Motorsport Samstag” vanaf 12.30 uur met de Formule E direct na DTM, en op zondag vanaf 13.00 uur CEST.

2022 DTM Portimão

Onder ideale testomstandigheden met temperaturen net onder de 20 graden leverde de tweede en laatste testdag voorafgaand aan de seizoensopener de eerste interessante ontmoeting op. Aan het einde van de vijf uur durende test, die net als de vorige dag pas eindigde toen de duisternis inviel om 21.00 uur lokale tijd, waren de rondetijden van 23 van de 29 coureurs binnen één seconde. Net als dinsdag kwam Luca Stolz (GER) van het kampioenschapswinnende HRT-team naar voren als de snelste Mercedes-AMG-coureur, achtste geklasseerd met een tijd van 1m 41.926, onmiddellijk gevolgd door de Zuid-Afrikaan Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport) met de beste -plaatsing nieuwe BMW M4 (1m 41.971s). De Braziliaan Felipe Fraga eindigde op de elfde plaats met de Red Bull Ferrari (1m 42.005s). Tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) zorgde voor de enige onderbreking van de test door een excursie met zijn Walkenhorst Motorsport BMW M4.

“Dit waren twee goede dagen”, merkte de 26-jarige Dennis Olsen op. “Aan het eind van de dag hebben we een goede rondetijd neergezet en bovenal een goede balans in de auto bereikt. Bovenaan staan ​​is altijd leuk, ook al was het maar een test. Hoe dan ook, ik ben erg opgewonden om in de DTM te zijn. ” Met Olsen op woensdag en de Zwitser Ricardo Feller (Audi, Team ABT Sportsline) waren twee DTM-nieuwkomers de snelste coureurs op de twee dagen. Nico Müller, runner-up in de DTM 2020, trok een positieve conclusie: “Ik ben meer tevreden met de tweede testdag dan met de vorige dag omdat ik meer ronden heb kunnen rijden. Je moet het resultaat echter niet overschatten, want dit waren slechts testdagen en nog niet iedereen heeft alle kaarten op tafel gelegd.” Uiterlijk in de eerste kwalificatie op zaterdagochtend zullen coureurs en teams hun volledige potentieel laten zien.

Nicki Thiim heeft er altijd van gedroomd om op een dag voort te bouwen op de geweldige carrière van zijn vader Kurt (kampioen in 1986, 19 overwinningen en 16 polepositions uit 211 races). Nu is de 33-jarige, die al twee keer GT endurance-wereldkampioen was als fabriekscoureur bij Aston Martin, eindelijk gearriveerd in de DTM. Zijn vreugde was voor iedereen duidelijk te horen. “Dit was een ongelooflijke dag, voor mij en ik denk ook voor mijn team. Mentaal ben ik er klaar mee door de vele ronden. Onze auto is gloednieuw, dus we moesten veel kilometers maken om de kinderziektes op te lossen”, zei een geëmotioneerde Nicki Thiim, die in een Lamborghini Huracán rijdt van het T3 Motorsport-team uit Dresden. “Donderdag heb ik een vrije dag, maar de jongens moeten nog steeds hard werken, de auto volledig uit elkaar halen en weer opbouwen.” Net als zijn vader Kurt Thiim, die weer ter plaatse was om de test te bekijken en altijd goed is voor een mooie quote, zei Nicki Thiim toen hem werd gevraagd over de overgang naar de Italiaanse sportwagen: “Dat is een auto en hij heeft vier wielen en een stuur.”

Sébastian Loeb nam op de tweede testdag de Red Bull AlphaTauri AF Corse Ferrari met startnummer 37 over. In Portimão vervangt de Fransman vaste coureur Nick Cassidy (NZL). “Het ging best goed. Ik heb een redelijk goed gevoel voor dit circuit en voor de auto. Het gaat nu om het vinden van een goede set-up en een goed ritme.” Op woensdag productiever dan Loeb met 75 ronden waren alleen de Amerikaan Dev Gore (Audi R8/Team Rosberg) met 85, Dennis Olsen met 80 en de jongste coureur in het veld, Marius Zug (GER), met 79 ronden in de Attempto Racing Audi r8.

De teams hebben nog één dag ter voorbereiding op de langverwachte DTM-opener. Op vrijdag staan ​​twee vrije trainingen op het programma, gevolgd door één kwalificatie en één race met een duur van 55 minuten plus één ronde inclusief verplichte pitstop met getimede bandenwissel zowel op zaterdag als zondag.