DTM-Trophy Kampioen Tim Heinemann sluit seizoen in stijl af

2022 DTM Trophy Hockenheim Tim Heinemann

Tim Heinemann heeft het DTM Trophy-seizoen in stijl afgesloten. Met de Toyota Supra van het Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing team, claimde de kersverse kampioen de overwinning in de laatste race van het seizoen.

Na 18 ronden van de Hockenheimring behaalde de Duitser zijn zesde overwinning van het seizoen in de talentenpool op het hoogwaardige DTM-platform dat zich presenteerde met het grootste deelnemersveld van 24 auto’s. 3.371 seconden op Heinemann kwam de 17-jarige BMW-coureur Theo Oeverhaus (Walkenhorst Motorsport) als tweede over de finish, voor zijn Nederlandse mede-BMW-coureur Colin Caresani (Project 1).

2022 DTM Trophy Hockenheim Tim Heinemann

In de slotrace gaf Heinemann opnieuw een indrukwekkende demonstratie van zijn sterke prestatie. De Toyota-coureur startte de race vanaf de vierde plaats en werkte zich binnen een halve ronde op naar de leiding. Twee vroege safety car-interventies lieten ook de tweevoudig titelwinnaar in de DTM Trophy, gereden met op productie gebaseerde GT-sportwagens, onaangedaan. De eerste neutralisatie kwam nog in de openingsronde na een crash van de Fransman Edouard Cauhaupé met de BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG. Bij de herstart was er een kettingreactie in het veld die de race voortijdig beëindigde voor Aston-Martin-coureur Nick Hancke (GER, Speed ​​Monkeys) en Porsche-coureur Ricky Capo (AUS, KÜS Team Bernhard). Dat was de aanleiding voor de tweede safety-car-interventie. Nadat Heinemann bij de eerste herstart al de controle had behouden, maakte hij ook bij de tweede poging geen fouten. Daarna was de coureur met de #90 Toyota Supra een klasse apart. Heinemanns zesde overwinning van het seizoen kwam nooit in gevaar.

Stand coureurs: Theo Oeverhaus behaalt derde plaats achter Heinemann en Caresani

2022 DTM Trophy Hockenheim

Voor de 17-jarige Oeverhaus stond in de laatste race van het jaar nog de derde plaats in het rijdersklassement op het spel. Deze positie was veilig toen zijn Braziliaanse rivaal Thiago Vivacqua (Heide-Motorsport) verstrikt raakte in spannende duels met Aston Martin-coureur Jacob Riegel (GER, Speed Monkeys) en de Porsche van gastcoureur Vincent Andronaco (GER, Allied-Racing). Andronaco trapte Vivacqua in het grindbed bij de Sachs-bocht, waardoor alle hoop voor de Audi-coureur die slechts elfde eindigde, was geëindigd. Andronaco stopte in ronde elf.

De derde plaats ging naar runner-up Caresani, gevolgd door zijn Spaanse mede-BMW-coureur Marc de Fulgencio (FK Performance Motorsport). Tussen de Fulgencio en de volgende BMW met Louis Henkefend (GER, Project 1) was de Hongaar Philippe Denes (CV Performance Group Mercedes-AMG) de best geplaatste gastrijder op de vijfde plaats. Project 1 vierde de titelwinst in het klassement van de teams.

Result race 2 Sunday

images © DTM