Felipe Fraga viert verjaardag met winst in DTM Norisring

DTM 2022 Norisring Felipe Fraga

Op zijn verjaardag keerde zijn geluk terug: Felipe Fraga claimde zijn eerste overwinning in de DTM-race in de DTM Norisring powered by BMW M op zondag, zijn 27e verjaardag.

Na meerdere pensioneringen was het ook het eerste succes van het seizoen voor Red Bull AlphpaTauri AF Corse Ferrari, de teamkampioenen van het seizoen 2021. Fraga is de eerste Braziliaanse DTM-racewinnaar sinds de overwinning van Augusto Farfus op Zandvoort in 2013. De jarige was dan ook blij: “Dit is de mooiste verjaardag van mijn leven! Bedankt aan iedereen in het team, we hebben dit zo verdiend.”

DTM 2022 Norisring Felipe Fraga

Mirko Bortolotti (ITA) eindigde als tweede met de GRT Lamborghini. Door de beste rondetijd neer te zetten, behaalde de Italiaan ook het extra punt voor de Autohero Fastest Lap Award. Als gevolg hiervan is Bortolotti de “halftime-kampioen” van de DTM. Na acht van de 16 races nam de Lamborghini-fabriekscoureur de leiding in het rijdersklassement met 89 punten van Sheldon van der Linde (RSA) die slechts 15e eindigde met de Schubert BMW. De derde plaats op zondag ging naar René Rast (ABT Audi), die met 79 punten derde staat in het klassement, slechts één punt achter op Sheldon van der Linde (80).

Alle zes premiummerken die deelnemen aan de DTM van 2022 waren vertegenwoordigd op de eerste zes plaatsen in de race van zondag. Lokale held Marco Wittmann eindigde als vierde met de Walkenhorst BMW, Dennis Olsen (NOR) werd vijfde met de SSR Performance Porsche terwijl regerend kampioen Maximilian Götz (GER) als zesde eindigde in zijn thuisrace met de WINWARD Mercedes-AMG. Götz: “Het was een goed gevoel. De beste Mercedes zijn in de race en in de kwalificatie is goed. In de thuisrace vocht ik als een leeuw.”

Na een wilde race op zaterdag leverden de DTM-coureurs op zondag een zeer geconcentreerde en gedisciplineerde prestatie. Desalniettemin zorgde het krappe stratencircuit in Neurenberg voor eersteklas race-actie met veel inhaalmanoeuvres en het beste entertainment voor de talrijke toeschouwers op de tribunes. Franck Perera (FRA) met de GRT Lamborghini en Esteban Muth (BEL) met de Walkenhorst BMW konden zondag niet racen wegens te zware schade.

DTM 2022 Norisring Felipe Fraga

Halverwege het seizoen leidt Schubert Motorsport in het klassement van de teams met 111 punten van Grasser Racing Team met 87 punten en ABT Audi met 81 punten. In het fabrikantenklassement staat Audi bovenaan met 240 punten, terwijl Mercedes-AMG (180) en BMW (159) volgen op de tweede en derde plaats.

Nu is er een korte pauze voor coureurs, teams en fabrikanten voordat het echt hete deel van de DTM 2022 van start gaat: de actie gaat door op de Nürburgring powered by Mercedes-AMG van 26 tot 28 augustus, daarna is er een ritme van twee weken met races op Spa-Francorchamps, Red Bull Ring en Hockenheimring.

Result Race 2 Sunday

images © DTM