Grote naam keert terug naar DTM: Schnitzer Classic op de grid met Kris Nissen

2022 DTM Classic Cup Schnitzer Classic

Wanneer het seizoen in het DTM Classic Cup-seizoen van start gaat op DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero van 20-22 mei 2022, kunnen fans uitkijken naar de terugkeer van een grote naam uit de rijke DTM-geschiedenis.

Het nieuw gevormde team Schnitzer Classic met Stefen Trautwein en zijn zoon Yannik aan het roer zorgt voor de erfenis van de traditionele renstal uit Freilassing bij de Duits-Oostenrijkse grens en runt een BMW M3 E30 in de DTM Classic Cup, gereden door niemand minder dan Kris Nissen.

2022 DTM: seizoensopener in Portimão met recordveld.

De naam van het Schnitzer-team is duidelijk verbonden met grote prestaties in de DTM. In 1989 won het Beierse team zijn eerste DTM-titel met Roberto Ravaglia aan het stuur van de M3. In 2012 boekte het team onder leiding van Charly en Dieter Lamm en Herbert Schnitzer nog een titelzege met Bruno Spengler, meteen in het jaar van BMW’s comeback in de DTM. Het overlijden van Schnitzer Motorsport in 2020 was een grote klap voor de vele fans van het populaire team en het merk BMW.

De familie Trautwein uit Schiltach in het Zwarte Woud verwierf de historische wedstrijdmachines, de reserveonderdelen, het archief en de naamgevingsrechten van Schnitzer Motorsport. Nu rijdt het nieuw gevormde team met twee auto’s in de DTM Classic Cup. “Er is nauwelijks een andere naam die zo nauw verbonden is met de gouden dagen van DTM dan de naam Schnitzer. Daarom is het besturen van de historische raceauto’s in DTM Classic een logische stap”, zegt Stefen Trautwein, algemeen directeur van Schnitzer Classic.

De auto’s die dit jaar zullen rijden, zijn een BMW 320i E36 tot twee-liter Super Touring-voorschriften en een M3 E30, die als klantenauto voor Kris Nissen wordt gebruikt. In 1991 reed de Deen zelf voor Schnitzer in de DTM. Zijn huidige auto is een replica van de Schnitzer-testauto die hij in de winter van 1990 zelf gebruikte voor de ontwikkeling van het wedstrijd-ABS voor de DTM-campagne destijds. Nissen is al vol verwachting: “Tijdens de laatste TWC-ronde op de Nürburgring zaten we in dezelfde pitbox als de familie Trautwein”, herinnert de Deen zich. “We hadden hele leuke gesprekken, de chemie zat goed, alles was perfect. Daarom hebben we afgesproken om samen de volgende stappen te zetten en Schnitzer Classic mijn auto te laten besturen in de nieuwe DTM Classic Cup.”

De manager van de DTM Classic-serie, Peter Oberndorfer, is ook verheugd over de prominente nieuwe inzending: “Natuurlijk ken ik het Schnitzer-team heel goed uit mijn dagen als coureur. Leuk om deze naam te zien, en met Kris Nissen er bovenop, terug te keren in DTM Classic. Ik wens vader en zoon Trautwein veel succes met hun inspanningen.”