Jubileum op de Red Bull Ring tijdens DTM Classic DRM Cup

2022 DTM Classic DRM Cup Red Bull Ring preview

Tijdens DTM Red Bull Ring powered by REMUS in Oostenrijk van 23 t/m 25 september presenteren 25 historische raceauto’s van de Deutsche Rennsport-Meisterschaft (DRM) uit de jaren 70 zich voor de finale van de DTM Classic DRM Cup.

Op Red Bull Ring, schilderachtig gelegen in de bergen van Stiermarken en golvend over 4,318 kilometer, zullen de coureurs opnieuw hun hart ophalen, aangezien leeftijd niet in de weg staat om voluit te rennen. In de paddock heerst opnieuw de trots van het auto-erfgoed, bewonderd door de motorsportliefhebber, die opmerkelijk graag zijn kennis wil uitbreiden.

2022 DTM Classic DRM Cup Red Bull Ring preview

De DRM Revival die een jaar geleden werd gehouden, evolueerde naar de DTM Classic DRM Cup als een aparte raceserie, die onder coureurs en fans gestaag populairder werd.

Naast de populariteit onder de fans waarderen de deelnemers aan de DTM Classic DRM Cup ook de aanzienlijke hoeveelheid tracktime. Na 40 minuten vrije training op vrijdag (vanaf 13.15 uur CEST) moeten de DRM-acteurs zowel op zaterdag als zondag om 8.50 uur al klaarwakker zijn voor de kwalificatie. De twee races duren elk 25 minuten plus één ronde en beginnen zowel op zaterdag als zondag om 16.20 uur. Alle trainingen en races worden live uitgezonden op ServusTV On (servusTV.com), het video- en streamingplatform van Servus TV en DTM TV (tv.dtm.com).

Peter Mücke, 75 jaar oud en geen tekenen van traagheid te vertonen, staat op het punt de inaugurele DTM Classic DRM Cup-kampioen te worden. De coureur uit Berlijn-Altglienicke is succesvol sinds het begin van de jaren 70 en voert het rijdersklassement aan van Hans-Ulrich Kainzinger (Porsche 3.0 RSR), zijn zoon Stefan Mücke (Ford) evenals Otto Rensing en Michael Hess (beiden Porsche 911 RSR). In Stefan Mücke en Otto Rensing bevinden zich twee voormalige DTM-coureurs in het kleurrijke en gemengde veld. De prachtige Ford Zakspeed Capri Turbo van Peter Mücke behoort overal tot de optische en akoestische hoogtepunten. Op Red Bull Ring voegt de Oostenrijker Erich Petrakovits nog een hoogtepunt toe met zijn Groep 5 Capri.

2022 DTM Classic DRM Cup Red Bull Ring preview

Het legendarische racecircuit bij Spielberg trekt niet minder dan vijf Oostenrijkers. Naast vaste coureurs Matthäus Rass (BMW 2002) en Paul Koppenwallner (BMW 2002) evenals Petrakovits, Josef Schiedlbauer (Porsche 911 Carrera 3.0) en Michael Steffny (BMW 320 Groep 5 – een auto uit het tijdperk van het voormalige BMW Junior Team ) willen ook in de thuisrace schitteren. Voor het eerst zet Audi-verzamelaar Anton Werner een Audi quattro volgens de groep 4-voorschriften op de grid, waarvoor hij een van de twee bestaande asfaltkits van de fabriek kon kopen. Alles is klaar voor een vermakelijke finale.