Junior race series DTM Trophy met minstens 21 in productie genomen GT-sportwagens

2021 DTM
2020 DTM Trophy Nürburgring GP; Start, Tim Heinemann (GER), HP Racing, Mercedes AMG

Met minstens 21 in productie genomen GT-sportwagens maakt de DTM Trophy zich op voor zijn tweede seizoen. Twee maanden voorafgaand aan de seizoensopener van de junior raceserie in Monza, Italië van 18-20 juni, staan ​​elf teams op de voorlopige deelnemerslijst, met auto’s van zeven fabrikanten. In het rijdersveld vallen Sophie Hofmann (GER) en Laura Kraihamer (AUT) als twee damesracers op, maar nog niet alle teams hebben hun coureurs bevestigd.

De DTM Trophy 2021 bestaat uit zeven raceweekenden en heeft daarmee één ronde meer dan het succesvolle openingsseizoen. Niet alleen het extra raceweekend, maar ook de nieuwe samenwerking met het toonaangevende 360-graden sportplatform SPORT1 in Duitsland versterken de aantrekkingskracht van de serie. Gepresenteerd door de Automobilclub von Deutschland (AvD), zullen de races live en met hoogtepunten worden vertoond op alle platforms van de omroep, gevestigd in Ismaning bij München: op de twee tv-zenders Sport1 en Sport1 + en op het web sport1.de portal en de Sport1 Motorsport Facebook-pagina. Bovendien zijn naast de races de oefen- en kwalificatiesessies live te volgen, ook op smartphones, op de eigen streamingportal DTM Grid van de DTM.

DTM Trophy zoals DTM: één coureur per raceauto als uniek kenmerk

“Eén coureur, één raceauto. Net als bij DTM is dat ook een uniek kenmerk van de DTM Trophy. Het staat garant voor puur racen, een open strijd zonder enige tactiek van licht tot vlag ”, zegt Benedikt Böhme, algemeen directeur van de DTM-organisatie ITR. “De DTM Trophy is een substantieel onderdeel van ons DTM-platform dat, samen met DTM als topevenement, DTM Classic, DTM Electric en DTM Esports, een aantrekkelijk podium biedt met fascinerende motorsport voor toeschouwers, fans en partners.”

De merkvariatie in de DTM Trophy neemt gestaag toe: met de nieuwe aankomst Aston Martin en Audi, BMW, KTM, Mercedes-AMG, Porsche en Toyota zijn voor het eerst GT-sportwagens van zeven autofabrikanten in productie vertegenwoordigd. “Een bijkomend merk, nog een raceweekend en daar bovenop SPORT1 als tv-partner: de DTM Trophy ontwikkelt zich op een aangenaam positieve manier en maakt een belangrijke stap voorwaarts voor zijn tweede seizoen. De DTM-trofee is de talentenpool van de DTM, de springplank naar de topklasse ”, zegt Frederic Elsner, directeur event & operations, ITR. “De DTM Trophy 2021 staat garant voor spannende races. Dat is geweldig voor de kijkers thuis voor de schermen en op het racecircuit zodra toeschouwers hopelijk snel weer binnen mogen. ”

Voor coureurs en teams van de DTM Trophy is er van 4-6 mei een officiële test gepland op DEKRA Lausitzring.

Voorlopige inschrijflijst 2021 DTM Trophy
(21 April 2021)

2 Michael Schrey GER Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT
3 Christopher Rink GER Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT
4 Philipp Stahlschmidt GER Hofor Racing by Bonk Motorsport BMW M4 GT
9 Simone Riccitelli* ITA Ceccato Motors Racing Team BMW M4 GT
10 tba FK Performance Motorsport BMW M4 GT
11 tba FK Performance Motorsport BMW M4 GT
12 tba FK Performance Motorsport BMW M4 GT
17 Sophie Hofmann GER Heide-Motorsport Audi R8 LMS
18 David-Mihai Serban ROM Hella pagid – racing one Audi R8 LMS
19 Patrik Matthiesen DEN PROsport Racing Aston Martin Vantage GT
20 tba PROsport Racing Aston Martin Vantage GT
24 Reinhard Kofler AUT True Racing by Reiter Engineering KTM X-Bow GT
25 Laura Kraihamer AUT True Racing by Reiter Engineering KTM X-Bow GT
31 tba Heide-Motorsport Audi R8 LMS
32 tba Heide-Motorsport Audi R8 LMS
34 Theo Oeverhaus GER Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT
35 Chandler Hull USA Walkenhorst Motorsport BMW M4 GT
69 tba Speed Monkeys Porsche 718 Cayman GT
84 Matias Salonen FIN CV Performance Group Mercedes-AMG GT
90 tba Ring-Racing Toyota GR Supra GT
91 tba Ring-Racing Toyota GR Supra GT
tba – to be announced / * – non-permanent participant