Lucas Auer kan slag om DTM titel maken op Red Bull Ring

2022 DTM Red Bull Ring preview

Lucas Auer is de belangrijkste kandidaat voor een thuiszege tijdens het DTM Red Bull Ring powered by REMUS-evenement van dit weekend (23 t/m 25 september). Momenteel tweede in het rijdersklassement, is de Tiroler met de WINWARD Mercedes-AMG de best geplaatste Oostenrijker in de DTM.

Op de Red Bull Ring gaan de Oostenrijkers op jacht in de DTM

“Ik zou blij zijn met een podiumresultaat, een overwinning zou natuurlijk cool zijn”, zei de 29-jarige tijdens de DTM-persconferentie. Auer is er ondertussen van overtuigd dat de strijd om de titel pas beslist zal worden in de laatste ronden van de zondagrace tijdens de Hockenheimring finale (7 t/m 9 oktober). “Het veld is zo sterk, iedereen zit zo dicht bij elkaar.” Auer en zijn landgenoten Philipp Eng (Schubert BMW) en Thomas Preining (KÜS Porsche) en Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) zijn volledig gefocust op de twee races op Red Bull Ring (zaterdag en zondag, live op ProSieben vanaf 13:00 uur CEST): “Ik verwacht twee spectaculaire races”, zegt Philipp Eng uit Salzburg namens hen allemaal.

Spa-Francorchamps: DTM Spa 2022 on September, 9-11, 2022, (Photo by Hoch Zwei)

Eng is de teamgenoot van Sheldon van der Linde, die op weg is naar Stiermarken als de leidende leider van het klassement van de DTM-coureurs. “Sheldon doet ongelooflijk werk! Hij is zo snel en zeer consistent in het proces”, geeft Eng de Zuid-Afrikaan een opmerkelijke beoordeling. Eng wijst op een ander element: “Hij is een buitengewone teamgenoot. De samenwerking is volledig open, we helpen elkaar.” Voor zijn thuisronde zou Eng wat succes willen ervaren. “Ik heb het podium al een tijdje niet meer gezien.” Nick Cassidy, aan de andere kant, lijkt zijn eend te hebben gebroken met een overwinning in België meest recentelijk. “Dat was pas mijn vijfde DTM-weekend dit seizoen. We hebben de Ferrari verbeterd en ik heb mijn ritme gevonden.” De Nieuw-Zeelander, die racet met een Ferrari van het Red Bull AlphaTauri AF Corse-team, geniet van DTM. “Ja, voor mij is DTM een ongelooflijke kans en het is heel leuk.” Bij Red Bull Ring houdt hij van de snelle bochten. “Vooral de laatste bocht van dit circuit is heel speciaal”, zegt Cassidy.

“Het is cool dat wij als Oostenrijkers zo’n geweldig evenement hebben”, verheugt Norisring-winnaar Thomas Preining zich. Ook hij droomt van een thuiszege. De Porsche fabriekscoureur zal racen met een unieke helm in het ontwerp van zijn voormalige teambaas Walter Lechner die eind 2020 overleed. “Voor mij is het iets speciaals om met deze helm te racen ter ere van Walter Lechner.”

Grasser Racing Team, gevestigd in Knittelfeld, heeft de kortste reis naar Red Bull Ring. “Het is fijn dat we allemaal thuis kunnen slapen. Maar we kijken vooral uit naar de vele fans”, zegt GRT-teambaas Gottfried Grasser. “We houden van DTM. De concurrentie is ongelooflijk zwaar en de prestatie pitstop maakt het verschil.” Grasser en GRT-coureur Mirko Bortolotti (ITA), vierde in het klassement, willen op Spielberg “zoals in elke race” het maximale halen, maar teambaas Grasser geeft toe: “Winnen zou prachtig zijn.” Het zou de eerste overwinning zijn voor GRT en Lamborghini.