Nico Müller claimt DTM overwinning in Portimão

2022 DTM Nico Müller Portimão

Het was Müller helemaal in de tweede DTM-race van het seizoen 2022! De Zwitser Nico Müller heeft zondag in Portimão de elfde racezege uit zijn DTM-carrière behaald. De 30-jarige eindigde voor Felipe Fraga met de Red Bull AF Corse Ferrari.

De Braziliaan won de Autohero Fastest Lap Award dankzij zijn rondetijd van 1m 41,681s en scoorde daarmee een extra kampioenschapspunt. Mirko Bortolotti eindigde opnieuw als derde met de GRT Lamborghini. In het algemeen klassement leidt de Italiaan met 35 punten van Müller (28 punten) en Lucas Auer (AUT/26 punten).

Lucas Auer eerste DTM-racewinnaar van 2022 in Portimão.

Müller was ’s ochtends al de snelste tijdens de kwalificatie en verdedigde dan ook zijn voorsprong bij de start van de race tegen Bortolotti. De runner-up van 2019 en 2020 was verheugd met zijn eerste DTM-racezege sinds november 2020 op Hockenheim. “Ik ben gewoon heel blij, we hebben hier zo hard voor gewerkt. We weten hoe zwaar dit kampioenschap dit jaar is, dus dat maakt ons nog blijer met het behalen van deze overwinning.”

2022 DTM Nico Müller Portimão

In de tweede race in de Algarve zorgden de 29 topcoureurs opnieuw voor motorsportentertainment op zijn best, waaronder talrijke inhaalmanoeuvres. Onder de deelnemers aan de race waren Walkenhorst BMW-coureur Marco Wittmann (GER), die van de zevende naar de vierde plaats opklom, en titelverdediger Maximilian Götz (GER), die met de WINWARD Mercedes-AMG vanaf de tiende plaats was gestart en eindigde als vijfde, gevolgd door Kelvin van der Linde (RSA) met Team ABT Sportsline Audi. De best geplaatste Porsche-coureur was de Belg Laurens Vanthoor voor SSR Performance op de zevende plaats. De racewinnaar van de vorige dag had pech: Lucas Auer moest slechts één ronde na zijn verplichte pitstop opnieuw de pits in en eindigde op de 22e plaats.

Rallyicoon Sébastien Loeb (FRA) eindigde op de 18e plaats met de AlphaTauri AF Corse Ferrari. Drie plaatsen voor hem was David Schumacher (GER, WINWARD Mercedes-AMG), die lange tijd leidde dankzij een lange eerste stint en uiteindelijk negen plaatsen goedmaakte, van de 24e op de grid naar de 15e plaats.

Na twee keer op de derde plaats te zijn geëindigd, trok puntenleider Bortolotti een positief oordeel uit het openingsweekend: “Gisteren voelde als een nederlaag, maar vandaag voelt een beetje als overwinning. Het was ongetwijfeld een zwaarbevochten race. Nu kijk ik erg uit naar de Lausitzring. De baan was de afgelopen jaren altijd goed voor mij, hoewel de DTM-versie nog uitdagender is met bocht 1. Het DTM-seizoen 2022 omvat 16 races, de volgende twee races worden verreden van 20 t/m 22 mei. Dan zullen de coureurs van wereldklasse in DTM brullen door de hellende hoek van DEKRA Lausitzring Turn 1 powered by Autohero.

Result Portimão Race 2 (Sunday)

2022 DTM Nico Müller Portimão