Norisring streeft naar een alternatieve datum voor de DTM-race

2021 DTM Test Hockenheimring

De traditionele DTM-race op de Norisring wordt verplaatst naar de herfst. De organiserende Motorsport Club Nürnberg (MCN) en de DTM-organisatie ITR werken samen aan een alternatieve datum.

Vanwege de pandemische situatie en de momenteel gebrekkige goedkeuring door de stad Neurenberg als gevolg daarvan, kan het seizoenshoogtepunt niet worden uitgevoerd zoals gepland in het eerste weekend van juli. Na de seizoensopener op Monza (18-20 juni) stond de Norisring oorspronkelijk gepland als de tweede ronde (2-4 juli) op ​​de DTM-kalender, gevolgd door DEKRA Lausitzring (23-25 ​​juli).

“We willen voor het tweede jaar niet zonder ons traditionele evenement op de Norisring. Daarom laten we geen middel onbeproefd en onderzoeken we samen met ITR de mogelijkheden om naar het najaar te verschuiven tot eind mei. De stad Neurenberg heeft ons haar gunstige steun verzekerd ”, zegt Wolfgang Schlosser, voorzitter van de Motorsport Club Nürnberg. “In de afgelopen weken hebben we de start van de complexe aanleg van het spoor meerdere keren uitgesteld. Nu moeten wij, de stad Neurenberg, ITR en het MCN, echter tot de conclusie komen dat een evenement begin juli niet haalbaar is vanwege de huidige Covid-19-situatie. “

Frederic Elsner, directeur event & operations, ITR, onderstreept de solidariteit met het MCN: “De Norisring is een opmerkelijk hoofdstuk in de geschiedenis van DTM. Daarom behoort dit buitengewone race-evenement tot onze kalender. Met alle betrokkenen proberen we dit belangrijke evenement dit seizoen toch te laten plaatsvinden. Niet in de laatste plaats zullen we ook de acht raceweekenden voor het DTM-seizoen 2021 bijstaan. ”