Op de Red Bull Ring gaan de Oostenrijkers op jacht in de DTM

2022 DTM Red Bull Ring preview

De Oostenrijkse factor zorgt voor veel opwinding in de eindsprint om de felbegeerde DTM-titel. Het is puntenleider Sheldon van der Linde (RSA) waar iedereen naar op zoek is.

Vooral de Oostenrijkers, en dat in de voorlaatste seizoensronde, DTM Red Bull Ring powered by REMUS in Stiermarken van 23 tot 25 september: Lucas Auer, tweede in het klassement, komt uit Kufstein, drievoudig DTM-kampioen René Rast, momenteel derde, woont in Bregenz en Mirko Bortolotti, momenteel vierde in het puntenklassement, groeide op in Wenen.

Norisring-racewinnaar Thomas Preining, van der Linde’s teamgenoot Philipp Eng en Clemens Schmid hebben ook een thuisronde op het Grand Prix-circuit bij Spielberg. Bovendien is Grasser Racing Team met teambaas Gottfried Grasser direct aan de Red Bull Ring gevestigd.

2022 DTM Red Bull Ring preview

Sheldon van der Linde rijdt voor het BMW-team van Schubert Motorsport en heeft 130 punten op zijn naam staan. Je zou zijn marge van 32 punten geruststellend kunnen noemen, maar niet in DTM. De concurrentie in de DTM is dit seizoen immers intenser dan lange tijd het geval was. Er waren al tien verschillende winnaars uit twaalf races, 15 verschillende coureurs stonden al op het podium. Portimão-winnaar Auer (Mercedes-AMG Team WINWARD) is met 98 punten de naaste rivaal van Van der Linde, slechts twee punten verderop is Rast (96, ABT Audi), nog eens twee punten achterstand is Bortolotti (94, GRT Lamborghini). Theoretisch hebben 19 DTM-coureurs nog kans om de titel te winnen voorafgaand aan de laatste twee raceweekenden op Red Bull Ring en Hockenheimring.

Op Red Bull Ring kon Sheldon van der Linde echter al zijn eerste matchpunt verzilveren. Als de BMW-fabriekscoureur zowel op zaterdag als zondag wint (start race: beide dagen 13.30 uur CEST, live op ProSieben vanaf 13.00 uur), zou een paar derde plaatsen voor zijn felste rivaal niet genoeg zijn om hem te beletten de titel te winnen vroeg. Het voorkomen van de vroege titelwinst is iets wat Gottfried Grasser ook zal proberen te doen. Hij kon nauwelijks een mooier circuit bedenken om Lamborghini de eerste DTM-overwinning te bezorgen. Door een dringende operatie moet de Belg Esteban Muth zowel Red Bull Ring als Hockenheim missen. Zijn team Walkenhorst Motorsport is echter van plan om de #10 BMW met een vervangende coureur te laten rijden.

2022 DTM Red Bull Ring preview

De spannende DTM, de talentenpool DTM Trophy, DTM Classic met de historische DRM-raceauto’s en de BMW M2 Cup zorgen voor uitstekend entertainment op Red Bull Ring en dat geldt ook voor het aantrekkelijke programma voor alle bezoekers, van de populaire pitwalkabout via handtekeningsessies tot wedstrijden . Gelukkige winnaars van de kaartverkoop (via tickets.dtm.com) kunnen zelfs genieten van snelle ronden op het Grand Prix-circuit.

Voor de buitengewone rit met de racetaxi zal Marcel Hirscher, de recordkampioen in de wereldbeker Alpineskiën, achter het stuur van een Audi R8 zitten. Het speciale element: een paar ski’s uit de nieuwe Van Deer-collectie van Marcel Hirscher worden op de achterkant van de krachtige raceauto gemonteerd.

Deelnemerslijst

#NAMENATTEAMCAR
1Maximilian GötzGERMercedes-AMG Team WINWARD RacingMercedes-AMG
3Kelvin van der LindeRSATeam ABT SportslineAudi R8
4Luca StolzGERMercedes-AMG Team HRTMercedes-AMG
6Alessio DeleddaITAGRT grasser-racing.comLamborghini Huracán
7Ricardo FellerSUITeam ABT SportslineAudi R8
10tba*Walkenhorst MotorsportBMW M4
11Marco WittmannGERWalkenhorst MotorsportBMW M4
12Dev GoreUSATeam RosbergAudi R8
18Maximilian BuhkGERMercedes-AMG Team Mücke MotorsportMercedes-AMG
19Rolf IneichenSUIGrasser Racing TeamLamborghini Huracán
22Lucas AuerAUTMercedes-AMG Team WINWARDMercedes-AMG
24Thomas PreiningAUTKÜS Team BernhardPorsche 911
25Philipp EngAUTSchubert MotorsportBMW M4
27David SchumacherGERMercedes-AMG Team WINWARDMercedes-AMG
31Sheldon van der LindeRSASchubert MotorsportBMW M4
33René RastGERTeam ABTAudi R8
36Arjun MainiINDMercedes-AMG Team HRTMercedes-AMG
37Nick CassidyNZLRed Bull AlphaTauri AF CorseFerrari 488
51Nico MüllerSUITeam RosbergAudi R8
55Mikaël GrenierCANMercedes-AMG Team GruppeM RacingMercedes-AMG
63Mirko BortolottiITAGrasser Racing TeamLamborghini Huracán
66Marius ZugGERAttempto RacingAudi R8
74Felipe FragaBRARed Bull AlphaTauri AF CorseFerrari 488
85Clemens SchmidAUTGRT grasser-racing.comLamborghini Huracán
88Maro EngelGERMercedes-AMG Team GruppeM RacingMercedes-AMG
92Laurens VanthoorBELSSR PerformancePorsche 911
94Dennis OlsenNORSSR PerformancePorsche 911

*  tba – to be announced