Peter Mücke is de inaugurele DTM Classic DRM Cup-kampioen

2022 DTM Classic DRM Cup Peter Mücke

Peter Mücke is de inaugurele DTM Classic DRM Cup-kampioen. Met zijn legendarische Ford Zakspeed Capri Turbo had Mücke zaterdag opnieuw een racezege op Red Bull Ring behaald en zijn puntentotaal buiten bereik.

In de spannende zondagrace behaalde de Zwitser Michael Kammermann zijn eerste overwinning van het seizoen met zijn BMW M1 Procar. Ronny Scheer met een andere M1 en Peter Schumann met de Groep 5 635 zorgden voor een schone streep door de top drie voor BMW. De zesde race van het seizoen op Spielberg sloot het inaugurele jaar af van de DTM Classic DRM Cup voor raceauto’s van de Deutsche Rennsport-Meisterschaft (DRM) uit de jaren 70, die de eetlust van in totaal 48 coureurs en toeschouwers opwekte.

2022 DTM Classic DRM Cup

“Tegen zo sterke coureurs racen is heel mooi”, onderstreepte Peter Mücke de vreugde die hij uit de raceserie haalt. Ondertussen hadden hij en zoon Stefan een klein drama op Spielberg toen hun Groep 5 Capri vrijdag in brand vloog. Alleen een nachtploeg met een onderdelenloop van 500 kilometer maakte de overwinning op zaterdag mogelijk. Op zondag nam Stefan Mücke de cockpit over, maar viel uit met een technisch probleem terwijl hij aan de leiding stond. De tweede plaats achter Peter Mücke ging naar Hans-Ulrich Kainzinger, die niet volledig competitief was bij Spielberg, omdat hij zijn Porsche 3.0 RSR moest inruilen voor een minder krachtige 911 ST na een motorstoring. Michael Hess en ex-DTM-coureur Otto Rensing behaalden de derde plaats in de DRM Cup. Terwijl Hess zaterdag een podiumplaats behaalde door als derde te eindigen, moest Rensing de 911 RSR zondag parkeren met motorstoring.

Passend voor het 50-jarig jubileum van BMW M maakten Kammermann en Scheer er een 1-2 van voor de krachtige BMW M1 uit de ter ziele gegane Procar-serie. “Ik heb echt genoten van de race, eindelijk op de eerste plaats”, zei een opgetogen Kammermann, die daardoor naar de vijfde plaats in het klassement schoof. Scheer, die net voor het einde van de race van de vorige dag van de tweede plaats was gestopt vanwege een storing in de brandstofpomp, veroorzaakte een bloedstollend moment toen hij in de eerste bocht spinde en achteruit rolde terwijl de rest van het veld hem passeerde links en rechts. Met een spectaculaire herstelrit werkte Scheer zich vanaf de achterkant van het veld weer omhoog naar de tweede plaats. “Daar ben ik heel blij mee”, meldde de chauffeur uit Dresden.

2022 DTM Classic DRM Cup

Na een misverstand maakten Porsche-coureur Edgar Salewsky en BMW-coureur Schumann een mooie dubbele pirouette. Salewsky herhaalde zijn vierde plaats van de vorige dag, gevolgd door Franz Straub met de zeldzame De Tomaso Pantera, Malte Müller-Wrede met de Porsche 911 en Anton Werner met de Audi quattro. Met de iconische BMW 320 Groep 5 eindigde de Oostenrijker Michael Steffny op de achtste plaats, gevolgd door Wolfgang Kaupp met de Opel Kadett C. De Oostenrijker Matthias Rass eindigde als tiende in de race en zesde in het DRM Cup-klassement met zijn BMW 2002. In veertien dagen tijd DTM Classic Cup met voormalige toerwagens van 1984 tot 2007, met name uit DTM, zal zijn finale hebben op Hockenheim.