Red Bull gaat samenwerking aan met het Italiaanse AF Corse voor DTM seizoen 2021

2021 DTM series Red Bull Ferrari 488 GT3 Evo 2020

Terwijl de serie overgaat op GT-sportwagens, zal het team racen met twee Ferrari 488 GT3 Evo 2020’s – de nieuwste versie van een model dat aanzienlijk racesucces heeft. Achter het stuur zitten de jonge toppers Liam Lawson, Alexander Albon en Nick Cassidy.

Na twee seizoenen verwijderd te zijn van de DTM-line-up, keert Red Bull in 2021 terug naar DTM, ter ondersteuning van een paar Ferrari 488 GT3 Evo 2020-auto’s die zijn voorbereid door drievoudig 24 Hours of Le Mans-winnaar AF Corse.

Sinds het winnen van zijn debuutrace in 2016, is de 488 GT3 met turbomotor omhooggeschoten naar status als een van de meest succesvolle modellen in de geschiedenis van Ferrari, met een huidig ​​totaal- en klassetal (tot en met de 12 uur van de Golf van januari) van 355 overwinningen, 640 podia en 91 kampioenschappen verdeeld over 636 races.

Bovendien heeft het AF Corse-team talloze titels verdiend in het World Endurance Championship, naast hun overwinningen op Le Mans. Teambaas en eigenaar Amato Ferrari zegt: “Deze uitdaging begon dankzij Gerhard Berger, het idee is zijn idee. In korte tijd hebben we de overeenkomst bereikt om met veel enthousiasme met Red Bull samen te werken. ” Ferrari vervolgt: “We hebben maar één ambitie: de overwinning. Gezien de betrokken merken, zijn alle vereisten aanwezig om succesvol te willen zijn. “

2021 DTM series Red Bull Ferrari 488 GT3 Evo 2020
Graphic rendering of the 2021 DTM series Red Bull Ferrari 488 GT3 Evo 2020

De meest recente DTM-betrokkenheid van Red Bull was met tweevoudig kampioen Mattias Ekström tijdens zijn laatste jaren in de categorie. Nu zal Liam Lawson (NZL) een volledig seizoen rijden in één Red Bull-cockpit, terwijl Alexander Albon (THA) en Nick Cassidy (NZL) de taken zullen delen in een auto met de kleuren van Red Bull’s premiummodemerk, AlphaTauri.

Lawson veroverde het 2019-kampioenschap in de Toyota Racing Series met open wielen in Nieuw-Zeeland, waar namen als Lance Stroll en Lando Norris titels claimden op weg naar stoelen in de F1. Na vorig seizoen twee races in de F3 te hebben gewonnen, zal de 18-jarige in 2021 een dubbel programma draaien, inclusief F2 en het volledige DTM-seizoen.

“GT-racen wordt heel nieuw voor mij. Ik ben super enthousiast over deze kans in een dergelijke serie op hoog niveau met coureurs van wereldklasse, en om samen te werken met iemand die topervaring heeft zoals Alex, ”zegt Lawson enthousiast. “Ik ben ook super opgewonden om met de Ferrari te rijden.”

De 24-jarige Albon, geboren in Londen en racet voor Thailand, is tweevoudig podiumfinisher in de Formule 1 die naast zijn nieuwe DTM-rol verder zal gaan met Red Bull Racing als test- en reservecoureur. Na te hebben geracet in het F3 European Championship 2015, dat talloze races op het DTM-ondersteuningspakket heeft gelopen, heeft Albon een zekere bekendheid met het DTM-platform.

“DTM is een geweldige serie met zeer getalenteerde coureurs in het veld en opwindende races”, zegt Albon. “Ik heb maar één keer een‘ tin top ’gereden in 2015 toen ik genomineerd werd voor de Autosport BRDC Young Driver Award, en ze zijn echt anders dan eenzitters. Er is veel minder downforce en de banden zijn heel verschillend, dus het vereist een andere rijstijl. Het zal even wennen zijn, maar ik kijk uit naar een nieuwe race-uitdaging wanneer ik beschikbaar ben buiten mijn bestaande F1-verplichtingen. ”

Ondertussen is de 26-jarige Cassidy tweevoudig kampioen in de Toyota Racing Series met titels in 2012 en 2013, en hij claimde vervolgens de “drievoudige kroon” van titels in Japan – Super Formula, Super GT en All. -Japanse Formule 3. Nu in Europa lanceert de Kiwi zijn eerste campagne in het Envision Virgin Racing Team en zal hij voor DTM rijden onder voorbehoud van zijn Formule E-verplichtingen.

AlphaTauri Car Livery
Graphic rendering of the Ferrari 488 GT3 Evo 2020 to be driven by Alex Albon and Nick Cassidy in the 2021 DTM series

Gerhard Berger, DTM, zegt: “Zowel Red Bull als Ferrari zijn toonaangevende wereldspelers die absoluut succes vertegenwoordigen in de autosportwereld en daarbuiten. We zijn erg verheugd om deze twee topmerken te verenigen in een uniek project in de DTM, waar ze hun krachten zullen bundelen om het prestigieuze kampioenschap te winnen. ”

Berger vervolgt: “De ongekende samenwerking van de drie eersteklas coureurs is bijzonder veelbelovend: Formule 1-coureur en podiumfinisher Alex Albon, GT-professional en meervoudig racewinnaar Nick Cassidy en jong talent Liam Lawson in één team – het is de perfecte mix. , waardoor de opwinding in het komende DTM-seizoen hoog blijft. “

Nu DTM verschuift naar krachtige GT-sportwagens met een aanpak gebaseerd op wereldwijde GT3-voorschriften, zijn de verwachtingen voor de serie hooggespannen. Het unieke kenmerk van twee sprintraces van 55 minuten plus één ronde, zonder coureurswisselingen, blijft bestaan. Onder de nieuwe regels belooft een omschakeling van de vroegere staande start naar een rollende start met dubbele vijl een bijzonder heftige actie.

De DTM-campagne voor 2021 omvat acht raceweekends: vier in Duitsland en vier elders in Europa, inclusief de seizoensopener op 18-20 juni in Monza, het thuisraceweekend voor AF Corse. Een thuisraceweekend voor Red Bull zal begin september plaatsvinden op de Red Bull Ring in Oostenrijk, met de traditionele afsluiter op Hockenheim op 1-3 oktober.